19 Temmuz 2011 Salı

Korku Filmi Klişeleri Vol 1.

     Korku filmlerini izlerken hepimizin suratına klişeler bir bir fırlatılır. Artık insan önceden tahmin edebilmeye falan başlar olay örgüsünü, mesela " Olumm bak burada şu kadın var ya, düşecek! " 2 sn sonra pat.. Ben kahinim lan! Heeey, Matrix'teki kahin halt etmiş yanımda. Ben buradayım. Real Kahin. Oh yeaaa. Tabi kahin falan değilim ( emin olma bundan eheh ) fakat milyon defa aynı şeylerle karşılaşınca insan artık kolaylıkla tahminlerde bulunabiliyor. Neyse çok konuştum, ben size klişelerimizi buraya yazacağım elbet tabiki de size çok tanıdık gelecekler. Ready, steady, gooo.


     1- Kurban peşindeki kişiden kaçar iken tabana kuvvet bir biçimde koşar, fakat bu peşindeki eleman ne hikmet ise her seferinde yetişir. ( koşmaya tenezzül bile etmediği halde, adam katil değil, ruhi lan insan bile değil eheh ) Ya da kurban düşer ve iki saatte yerden kalkamaz ve maloz sürünür yerde, inadına yakalasın diye. Kısacası koşan yakalanır agaaa.

     2- Kurbanımız telefonunu kullanacağı vakit kullanamaz, nerede olursa olsun o telefon bir türlü çekmez. Vodafone'lu değil tabii, ondan çekmiyor keretanın eheh.

     3- Kurbanımız her boku merak eder, peşinden depar atar ve sonucunda ölür. Biz izlerkene bunları " Gitme yavrum, herif orada bekliyor. Lan kör müsün? Of ya, izlemiyorum. " deriz. Bizi duyacakmış gibi bağırırız kurbana, çok yardımseveriz lan biz eheh.

     4- Katilden de bahsetmek gerek biraz, bütün klişeler de kurbanı sarmaz ki canım! Katil de bir türlü ölmez, her seferinde ayağa kalkar geri saldırır. Bu korku filmlerinin katilleri de ölümsüz neyin sanırım yahu?

     5- Katil, kurbanı öldüreceği zaman bütün nihai amaçlarını anlatır, bütün planlarını açıklar kurbana. Sonra o kurban bir şekilde kurtulur ya da anlattıklarını muhakkak biri duyar. Yoksa olmaz adam boşa mı konuşcak lan? Bu işin reconu böyle, adam ooool.

     6- Katili fark eden herife ya da bir şeylerin ters gittiğini anlayan elemana paranoyak muamelesi yapılır ve hiçbir dediğine inanılmaz. " Paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez. " işte koydum lafı, yeaa. ( Nirvana'nın sözüydü sanırsam )

     7- Şişman ve gözlüklü isen sıçtın abi ilk sen ölürsün, haberin olaa.
     
     8- Müzik katilin habercisidir, katil geldiğini hüptrik gibi anlarsın hemen. Yani o sahne geldiğinde kahin olmuyorsun canem, o bana mahsus tamam mııığ??!!?

     Şimdilik bu kadar yeter okuyan cancan, klişe bol sinemacı ahalisinde. Ben sonra devam ederem, merak eyleme. Lelelele canııığm.

 

2 yorum:

  1. klişeler ancak bu kadar komik bir üslupla anlatılabilirdi hahahah :)

    YanıtlaSil
  2. Eğlendirebildiysem ne mutluuu. ehehe.

    YanıtlaSil