3 Ağustos 2011 Çarşamba

Farklıydım O Geldiğinde

     Birden bire karşıma çıktı. Hiç bilmediğim bir yerde, hiç tahmin etmediğim bir anda karşımdaydı. Bana pis pis sırıtıyordu. Beni görüyordu da görmüyormuş gibi davranıyordu, çünkü artık o ben olmuştum. Kendimin aynası olmuştum. Fakat şeytanlı filmlerdeki gibi ben kıpırdamıyordum o karşımda hareketleriyle beni ürkütüyordu. Aynı bana benziyordu. Biraz daha tombuldu.Ya da ben kilo almıştım. Biraz daha boyu uzundu. Ya da ben kendimi görmek istediğim silüete sokmaya başlamıştım. Bilmiyordum. Tek bildiğim daha önce böyle bir şeyle hiç karşılaşmamış olmamdı. Çok farklıydı. Bendim de hani ben değildim bu. Başka biri olmuştum ben. Farklı biri..

     Bakışlarımda farklı bir insan, gülüşümde farklı bir duygu, tebessümümde farklı bir anlam, duruşumda bile farklı biri vardı. Farklıydım o geldiğinde. Bendim de işte ben değildim de. Arada yine " Merhaba " demeye gelir. Zaten herkese böyle biri gelir. Vefakardır yani. Bazı dostluklardan daha çok yanında olmuştur. İyi gününde yanında olma imkanına sahip olmasa da kötü gününde hep yanındadır. O senin kötü gün dostundur lan. Ama dost değildir de. Garip bir şeydir işte. Sensindir o ama sen de değilsindir. Çok farklıdır. Söylemeyeceğin şeyler söylersin, yapmayacağın şeyler yaparsın. Ve sonra ardından gelen pişmanlık.. Bir daha onunla karşılaşmak istemezsin. Bıraksın gitsin istersin seni. İlk zamanları çok ilginç gelmiştir, sonuçta bilmediğin bir yönünü, bilmediğin bir tarafını görmüştün. İçindeki şeytani duygularla karşılaşmıştın. Her insanın içinde olan kötülüğü sen de tatmıştın. 

     Başta güzeldi. Başta tatlıydı. Yıllandıkça ekşileşti. Sonra damağımda acı bir tad bıraktı. Ve gittikçe tüketti beni.

4 yorum:

  1. Etkileyici yazmışsın, kısa ama okuması güzeldi. İnsanda merak uyandırıyor :) Hatta herkesin içinde olan bir duyguyu hatırlatıyor.

    YanıtlaSil
  2. iyi geçin onunla çook çekcen onu daa.
    :)

    YanıtlaSil
  3. Maalesef ki çok da yüzsüzdür bu kerata. Yani dediğinde haklısıın.

    YanıtlaSil