4 Ağustos 2011 Perşembe

Korku Filmi Klişeleri Vol. 2

     Hatırlatma: Volüğm 1


     Korkmayın şimdi burada isim verip kimseyi rencide etmeyeceğim, öyle dizin falan titriyorsa ellerinle durdur onu bir şey söylemeyeceğim senin hakkında. Sadece bu zinde dimağlarımıza gönderilen salak imalarına dur diyeceğim! Farklı filmlerde aynı olgu.. Sıktı be cancağızlarım. Neyse ben klişeleri sıralamaya devam ediyorum, iyi seyir-okumalar dilerim. Zira okurken izlediğiniz filmler aynı film şeridi gibi gözlerinizin önünden geçecek, biliyorum. İnkar etme!


     9- Bir anda ekrana fırlayan bir cisim veyahut bir kedi ya da sadece bir gölge ile korku dozunu yükseltme çabaları klassico makamına erişmiştir.


     10- Sakin, sessiz, narin olan karakterimiz bir anda cengaver kesilip gücüyle bizi dumura uğratabilir. Hatta genelde o piçovs katil çıkar lan.


     11- Kötü olayın gelişi giden elektrikten anlaşılır. Elektrik bile korkuyor kaçıyor işte daha ne olsun? eheh


     12- Kurban aynaya bakarken bir anlığına kafasını çevirip yeniden aynaya baktığında katil-canavar-ruh ne haltsa orada belirir. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler, demek ki bir anlığına gözünün görmediği noktaya giderek gönülden uzaklaşmaya çalışmışlar. Ayy canlarım, ne düşünceliler. 


     13- Gruptan ayrılanı kurt kapar misali filmde de grupça hareket edilirken oradan ayrılan eleman anında ölüme doğru gidilen yolda emin adımlarla gitmiş olur ve cesedi birkaç dakika içinde selam çakar gruptaki diğerlerine.


     14- " Others " korku filmi isimlerinin kaşarlaşmış sözcüğü. 


     15- Kurban katilin yerini bilemese de katil mistik güçleriyle anında kurbanın yerini tespit eder. Adamların beyinlerinde radar var, anında buluyorlar besbelli.


     16- Kurban tam ortamdan sıvışacakken ayağını ya da kolunu bir yere vurur. Beceriksiz şu zamane kurbanları, sessizce kaçsana absürt kafa eheh.


     17- Arabaya koşulduğunda kontak ilk seferde çevrilmez. Fakat tam katil ya da yaratık her ne boksa o kurbana ulaşacağı zaman mucizevi bir şekilde araba çalışır ve kurban vınnnlar. Turkcell vınn işte her yerde.


     18- Araba ıssız bir yolda bozulur, ne hikmetse bir anda çalışmayacağı tutar. " Gerizekalı madem peşinde psikopatın teki var, senin ıssız yolda işin ne? " diyesi gelir insanın içinden öyle anlarda. Fakat klişe cancan bunlar, takmayacaksın.


     19- Müziğin sesi artarsa biri ölüyor, öldü, ölecektir. Güven bana. Seninle Testere gibi " I want to play a game. " durumlarında değiliz. 


     20- Bir sessizlik oluyorsa o sükunetin habercisi değildir. Kesinlikle bir bokluk olacak demektir. Tırast miğ beybi.


     Gece gece aklıma başka bir şey gelmedi lan. Sonra belki sesi yükseltip volüğm üçe alırım. Kim bilir? Ben bile bilmem.



15 yorum:

  1. Çok önemli ve göze çarpan bir ayrıntı değil belki ama her korku filminde bıçaklar kocaman olur. Hiç mi küçük bıçak kullanan olmaz anlamam. El altından hep parlayan ve siyah saplı olanı çıkar.

    YanıtlaSil
  2. Eveet o da var. Demek bıçaklarına düşkün bu katil jenerasyonu eheh.

    YanıtlaSil
  3. ha ha ha şişmanlar ölür aptallar öler, yüzlerce yazarım.
    ama şu var korku filmlerinin sonu çok zayıf oluyo.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Klişeler, klişeler ve klişeleer. Hayat da aslında bir klişe değil midir zaten? - ahahahaa tamam felsefeye kaydım. -

    YanıtlaSil
  5. " Others " korku filmi isimlerinin kaşarlaşmış sözcüğü. hahah bu çok komik işte. vol 2 de çok hoş olmuş. Korku filmlerini iyi etüt etmişsin. kıps :=)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürleer. Ee aynı şeylerle milyon defa karşılaşınca senaristler kadar filmler hakkında öngörülerimiz olabiliyor işte. ehehe.

    YanıtlaSil
  7. evet aynen :) artık bu klişelerin biraz dışına çıkabilen korku filmleri hemen fark yaratıyor. korku filmi sevenler bu klişeleri bağrına basmak zorunda birazcık :)

    YanıtlaSil
  8. Doğrudur. Belki ilerde bir Türk filmi çıkar bu klişeleri yıkan da fark yaratabilir. - Maalesef pek güvenemesem de neden olmasın ki ama? ehehe. Biraz Polyanna da olmak lazım tabi. -

    YanıtlaSil
  9. Fark yaratmak bir yana şu an o klişeleri bile doğru düzgün kullanamıyoruz. dediğin zor ama imkansız değil. bir gün biri çıkar bizde elimiz patlayıncaya kadar alkışlarız inşallah :)

    YanıtlaSil
  10. Ahaha aynen klişeleri bile düzgün kullanamıyoruz. - Trajikomik. - Umarım yahu dediğin gibi çıkar öyle biri.

    YanıtlaSil
  11. O kişi ben olacağım demek isterdim :P

    YanıtlaSil
  12. Neden olmasın? Belki " Bayan Mistik " ile biz olabilir? ehehe.

    YanıtlaSil
  13. bugün neşen yerinde mi.
    :)

    YanıtlaSil
  14. Serdar Durdu: Aynen, hiç belli olmaz. ehehe.

    deeptone: Valla, neşemin muhasebesini yapamıyorum şu an. Normal gibi ama. Kötü değil, orası kesin de. ehehe.

    YanıtlaSil