7 Ağustos 2011 Pazar

Sofistike Bilgili Tabaka

     Sanal alemde herkes kültürlü, herkes elit, herkes her şeyi bilir. Herkes kahin. Herkes idealist. Herkes şair. - Yalnız kafiyeli oldu, irisler bayram etsin eheh. - Bir iki tane afilli söz öğrenen herkes, sanal idealizmin en önemli bireyi haline gelir. Kitap okumanın gereksizliği ise su götürmez bir gerçektir. Ne gerek var? Birileri okumuş, iki üç tane fikir atmış işte ortaya. Sen niye kurcalayacaksın dimi sanal idealist? Zahiri filozof, ezberci ahmak. 


     Puzzleın küçük bir parçasını bulduklarında, bütününü tamamlamaya gerek duymuyorlar. Daha doğrusu buldukları  parçayı her şey zannedip, dünyayı o kapandıkları küçücük parçalarından ibaret sanıyorlar. - Tabi o parçayı onlar mı buldu, o da tartışılır eheh. - Arada bir modaya uyacak şekilde bir iki fikir de ödünç alırlar tabi ki. Abartmamak gerek. O kadar da sığ değillerdir belki de. Birkaç adım atsalar bir derinliğe sahip olacaklar aslında.. Ya da ben hayaller diyarında mal mal dolaşıyorum son cümlemi söylerken.


     Ben de büyük bok değilim elbet. Fakat bunun bilincindeyim. Bu bilinç sayesinde bir ortanca bok falan olabilmişimdir belki. Bilmiyorum ki. Neyse, sanal idealizme selamlar olsun. Mantalitenize harakiri yapıp, yeni bir düşünce sistemi geliştirmeniz dileğiyle. Tabi kişisel gelişim zımbırtısı dahilinde değil bu söylediklerim eheh. İyi bir çocuk olursan şirinleri bile görürsün olayı vizyondaki için geçerli değilmiş, haberiniz olaa. Sonra iyi çocuğum triplerinde gezmeyin ortalıkta, yazık olabilir yane.

6 yorum:

  1. Sen bu söz kalıplarını ara sıra bir liste yapıp yayınlasan çok keyifli olur! Örneğin: irisler bayram etsin :) Sözlük misali ara sıra okumak lazım; tabi aşırmaya kalkmadan :)

    YanıtlaSil
  2. Biz bu bahsettiğin güruha bilgisi olmadan fikri olanlar diyoruz. Cahilliğin kitabı yazılsa kesin bunlar yazardı. Ama onu bile okumadan yazarlardı eminim :P

    YanıtlaSil
  3. ah ah iyileri çıksın da bokunu yiyim onnarın.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Haklarını yiyorsun amaaağ ehehe.

    YanıtlaSil