25 Ocak 2012 Çarşamba

Nihohaleyaler

     İnce belli çay bardağımın en şekerli kısmında eriyor bazen hayallerim. Bazense içki dolu bir bardağın diplerinde kayboluyor, acı bir tad bırakıyor her yudum alışımda damağımda. Karavana atlayıp uçsuz bucaksız bir gezintiye çıkıyor ütopyalarımda. Her şeyi ve herkesi geride bırakıyor kerata, minik bir tebessümü yapıştırıp da suratına. İnce belli bardakta çayını yudumluyor bazen, bazense kaybediyor kendini loş bir içki masasında. Kelimelerden bir dünya inşa ediyor kendine, belki de bir duble yazar triplerine giriyor kendi kendine. Sonra ufuklarda kaybediyor bakışlarını, şairane bir tavırla yudumluyor önündeki bol şekerli Türk kahvesini. İki lafın belini kırıyor gömüldüğü kitabın yaprakları arasında, iki yudum alıyor sigarasından da kapatıyor gözlerini. Bırakıyor rüzgarın o rahatlatıcı esintisine her şeyi, alıp bütün saçmalıkları götürmesini bekliyor.


     Hatta o kadar üşengeçtir ki saatlerce oturuyor orada, 2-3 çayla cilalıyor dumanın içine nüfuzlanışını. Sonunda kalkabildiğinde ise fark ediyor o kaçınılmaz gerçeği; karavanı çalmışlardır yaa kör olası çöpçüler. O da atlıyor umutsuzca minibüse, sülale katliamı yapıyor bir taraftan da sövüşleriyle. Kör olası çöpçüleer, karavanı götürmüşler...


     " Olsun. " diyor sonra, atıyor at gözlüklerini çıkarıp. Çok sinirli olsa da bunun altından da kalkabileceğini biliyor. Sinirine hakim olamaz aslında ama bu sefer direniyor içindeki o nöronlar arası impuls geçişlerine. Polyannalaşıyor bir anda; ama realizeleşmiş bir Polyanna. Yine yapıştırıyor o aptal gülümsemesini. " Siktir et " diyor, " hayat güzel. " Ama yine de söylemeden edemiyor şunu: " Çöpçüler ulan, Allah çetrefilli yollardan belalarını üzerinize serpiştirsin. Pezevenksitiriyalar. "


     Sonra açıyor gözlerini karavanda. Şaka mı ki bu? Rüyaymış hepsi. Zaten karıştırır hep onları, gerçeklerle rüyalar arası arafın içine gömülür her zaman mışıllarken. Ütopya da o nüansın hangi tarafında kalır ya, tartışılır. Neyseciğime işte bu da o nüansın sol çaprazında kalan cinsten bir gerçeklik karmaşasıymış. Olsun yine de, o gülüyor kendi kendine, " Nihohaleyaler. "



Bu da Karayip Korsanları'ndaki gemilerden biriymiş. Şimdi atlayıp buna gitmek vardı bir yerlere. Jack'i de aldık mı yanımıza, tamamdır yiaaa.

22 yorum:

  1. hadi bee cek botoksla şişirdi suratını çirkinleşti.

    bi de, sen ne kullanıyon bunnarı yazmak için.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Yaaa ama olsun, atlasın o gemime gerisi bahane ehehe.

    Bilmem kii, ilham işte. :)

    YanıtlaSil
  3. şimdi atlayıp gitsek ya o gemiye! :)

    o değilde ben nedense türk hahvesi sigara gözlerini kapama falan hala o okuduğum kısımdayım. yoksa ben de mi rüyadayım? :)

    YanıtlaSil
  4. Bilmem, rüyaysa bile çok da güzel bir rüya şimdi seninki ehehe.

    YanıtlaSil
  5. bugün bi anda requiem 15 okuma oldu.
    arkadaşların mı okuyo ki.
    :)

    YanıtlaSil
  6. alamut çok heyecanlı ve ilginç. hasan sabbah.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Ayneeen. Daha başlarında sayılırım ama heyecanı sardı götürüyor valla.

    YanıtlaSil
  8. tabii ki okurum yazarsan. çok da güzel yazıyorsun ki. twitlerin de çok eğlenceli.
    :)

    YanıtlaSil
  9. edebi şifreli :) alışveriş yaptın herhalde bugün.
    :)

    YanıtlaSil
  10. o zaman herkes çözerdi.
    :)

    YanıtlaSil
  11. ben seni mimledim kiiii! hadi bi'benim sayfama gel, daha çok işin var! :)

    YanıtlaSil
  12. deeptone: Tabi keyfi yerinde. Gitti, terk etti o kahin beni. Pislik, geri dönse de almam ben artık onu! Ve herkes çözemezdi, çünkü o bir kere bana has bir şey olacaktı. Diğerlerinden banane ki şimdi?

    Kuulumsu Kadın: Ay şu an çok mutlu olduuum. İlk defa mimlendim ve sanırım bir nevi farklı bir açıdan bekaretimi bozmuş oldum ehehe.

    YanıtlaSil
  13. okudum valla hem de sonuna kadar (bunu biraz da kendime diyorum, kafam bi dünya:), ama bak ne dicem bu kadar devrik cümleyi ardarda kullanmamayı bir denesen, mesela ilk paragraf bana tek bir cümleymiş gibi geldi, noluyoruz ya diye başa döndürdü :)
    bir cevher parlamakta vallahi, sen bana kitap diyosun ama... (gerisini sen tamamla:)

    YanıtlaSil
  14. Sonuna kadar okuduysan, sevindim yahuu.
    Ya cümleleri kurarken pek üzerinde durarak kurmuyorum ki, ne yazsam diye de düşünmüyorum, bırakıyorum öyle akıp gidiyor kelimeler. ehehe.
    Birlikte çıkartalım o zaman! İki cevher inletelim edebiyatımızı. ehehe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bu dönem bir yayınevinde staja başladım, düzelti, kontrol yapıyorum, sen yaz ben düzeltirim valla :)

      Sil
    2. ahaha, teşekkür ederim efenimm.
      Blog yazılarından seçmeler yapıp, düzenleyerek bir yayın evine atacağım ben de. - Doğan Kitap - Bakalım, bir şey çıkar mı? ehehe.

      Sil