13 Ocak 2012 Cuma

Pikaçu'nun Pika - pikalamaları

     Bir parça tebessüm yapıştırıp da suratına gelseydi yanıma ben kovacaktım sanki onu. Bekliyordum minik palmiye ağaçlarının arasında, o bir türlü yanıma uğramayan hayırsız huzuru. Bir mango düşer palmiyelerin arasından, zaten palmiye ne ararsa buralarda? Sonra Pokemonlar gelir yanıma, küçüklüğümün şekerli minik kahramanları. Unutmamışlardır ya beni, oturup konuşuruz saatlerce. Balbazar'ın " balba balba " ları ve Pikaçu'nun " pika pika " ları eşliğinde dalarım manzaranın rahatlığına, Palmiye ağaçlarının ardına gizlenen o hırçın dalgalarına atlarım denizin. Üşütürüm belki sonra birazcık, sarılırım sıcacık yorganıma. Bir nane - limon kaldırırım şerefinize ve yumarım gözlerimi. Saklambaç oynarız ardından; ama bulamazsam sizi gelir misiniz geri yanıma?


     - Kimi zaman saklanıp da saklandığı yerde unutulan ve kimsenin aramadığı o çocuk oluyor hayallerim. Bazense yüreğime gizleniyor, iyice sırnaşıyor kuytularına. Bırakmak bilmiyor sonrasında beni. Geceleri kafamı yastığa koymama gerek kalmadan her an inatçı çocuklar gibi dolanıyor yanımda. Çarkını döndürüyor umutsuzluğumun, sonra da sıçıyor çarkıma. Defolup gidiyor ardından, geri dönüyor o saklandığı saçma sapan yerlere. -


     Yıllar öncesinde kalan bir melodi gelip dokunuyor kulaklarıma. Eşlik ediyorum ben de, mükemmeldir ya zaten sesim. Melodinin o rahatlatıcı tınısına bırakıyorum kendimi, kayboluyorum usulca ütopyalarımda. Bir parça tebessüm yapıştırıyorum suratıma, hayatın suratına yapıştırırcasına. Sonra Jüpiter'den bir mesaj geliyor telefonuma; Mars'la kavga etmiş, diyor ki çok kırmışlar birbirlerini. Ayıp olmasın diye cevap atıyorum; ama rahat bıraksana Jüpiter beni bu uçsuz bucaksız ütopyanın ortasında. Mars'la da düzelir aranız korkma, Venüs'ün başı da bağlanmış zaten Neptün'le. Birbirinize kaldınız yine, iyi mi?


     Bu arada banyodayken herkesin sesi mükemmel olmaz mı ya? Herkes bir Amy Winehouse, bir Şebnem Ferah ya da ne bileyim bir Cem Adrian olur kendi kendine suyun şıkırtısına eşlik ederken. Banyodayken bütün kötü sesler terk eder ses tellerini, neden ki olamaz mıyız şimdi biz de bir Rakçı Serpil?

2 yorum:

  1. ha ha ha kara mizahın dibine vuruyosun sen.
    komiksin.
    bence çok da neşelisin.
    :)

    xx genotipi olmak zor olsa gerek.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Yine bir şımartma seanslarındayız sanırım ehehe, teşekkürler efenimm.
    Ve evet XX genotipine sahip olmak cidden zor. Hohh, hayat çok zor. - Gülse Birsel'in ses tonuyla oku amaa. -

    YanıtlaSil