6 Şubat 2012 Pazartesi

Mim Vol. 2

Yine mimli bir yazı bu.
Caddenin karşısında el sallıyor bana Kuulumsu'nun yolladığı mim, ben de minik bir tebessümle karşılık veriyorum ona. İçeri davet ediyorum, diyorum " Basma blogun pembe basamaklarına. " " Tamam. " diyor, sakince kıvranıyor bu bembeyaz sayfanın kenarlarına. Bir çay ikram ediyorum ona, bu soğukta kesin üşümüştür lan.


1- Sence çok anlamlı bir söz?
Immm, düşünme joker hakkımı kullanıyorum. Mesela şey var ya: " Tanrı saatlere sığmazdı. Zamanın şekerleme yaptığı saatlerde dahi uyumuyor, insanları seyretmeye devam ediyordu. " Elif Şafak. Ya da ne bileyim, Cemal Süreya'dan " Silmeye çalışma yavrum, lekeni gözyaşlarınla. " Ya da " Anormal durumlarda anormal tepkiler vererek normal dengesini korumaya çalışıyordu. " İskender Pala.


2- Makyajında olmazsa olmazın?
Göz kalemi. Gözkapaklarını çıplak bırakmaya ne gerek var ama, değil mi? - Soruya soruyla cevap verince dumur oldun mim ama, değil mi? Çayı bırakıp biralan sen en iysi ehehe. -


3- Uyguladığın güzellik tüyosu nedir?
Iı ııı, şey, buraya afilli bir şekilde betimleyebileceğim bir tüyom yok. Ben de tüyom olmamasını afilli bir şekilde betimlerim, farkı anlamazsınız. Her şeyi doğal akışına bırakan bir şahsiyet olmamdan mütevelletin kendimi tüyoların ardına gizlemem. Spontane takılırım ben. Mutluyumdur böyle. Ay, yirim.


4- En sevdiğin içecek?
Vallahi hücrelerimdeki osmotik basınç artınca gözüm içeceğin şeklini, şemalini görmez. Boğazla temasa geçiştirip hüpletir sadece rahatça.


5- Nefret ettiğin bir şey?
Hani şöyle bir insan profili vardır: Kişi ölümüne yediği halde ölümüne de çirozdur ya hani. Hehh işte gidip atın o metabolizmayı camdan aşağı. O insan modelini gözümün önünden uzak tutun, yoksa içimde gizli kalmış Dexter dışarı fışkıracaaak.


6- En çok sevdiğin iltifat?
" Sen zayıfladın mı ya? " " Oha, ne kadar zayıflamışsın! " " Görüşmeyeli napmışın sen ya? " Biliyorum biliyorum, sağolun canlarım.


7- Favori kitabın?
Benim favori filmim de, müzisyenim de, kitabım da ruh halime göre değişken. Şimdiki ruh halime göre yanıtlıyorum anlayacağınız. 
Sana Gül Bahçesi Vadetmedim - Johanne Greenberg
Empati - Adam Fawer
Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali
Sol Ayağım - Christ Brown
Beyaz Geceler Dostoyewski
Saraydan Sürgüne - Kenize Mourad


8- Sana görünüş olarak yakın bulduğun ünlü?
Şimdi Adriana Lima'yı mı seçsem yoksa Angelina Jolie'yi mi bilemedim. Bu listeye Penelope Cruz'u da katalım da kimse üzülmesin. sfsadgh. 


9- Herkesin beğendiği ama senin beğenmediğin ürün?
Blackberry. Model ayrımı yapmadan hepsini alıyorum bu sorunun altında. Gelin hele bir buralara. Kaba, iş adamı telefonu kılıklılar sizi! Kızmayın bana; fakat ben bir türlü ısınamadım şu Blackberry'e. Ama oyunları çok eğlenceli, ona laf yok ehehe.


10- Şu an en çok almak istediğin kozmetik ürün?
Escada Magnetism. Mükemmel bir koku. Tek bir nefeste kafa yapıcı etki. Harika bir ruhsal doyum. Kaç aydır kıyamıyorum şişedeki son fısı sıkmaya, üzerine kuma getiriyorum; ama nafile! Escada Magnetism'e bir kere başladı mı insan bırakamıyor. Bir nevi bağımlılık; ama bu psikolojik olmayanından. Bu kokusal bağımlılık.

       Ne zaman güvercin diyecek olsam aklıma Cemal Süreya'nın Üvercinka'sı gelir.
 

16 yorum:

  1. Anormal durumlarda anormal tepkiler vererek normal dengesini korumaya çalışıyordu. " İskender Pala. ÇOK SEVDİM ÇOKK!

    YanıtlaSil
  2. Katre-i Matem'den. Ben de okurken bitmiştim doğrusu ehehe.

    YanıtlaSil
  3. 5 ve 6.ya bayıldım, aynı ben :))

    YanıtlaSil
  4. ahahahaa, çoğu dişinin düşünce şeklidir bence o maddeler.

    YanıtlaSil
  5. haha osmatik basınç olayına koptum! :)) of evet kahrolsun öyle kızlar! ya tatlım hepimiz aslında Adriana Lima değil miyiz zaten :P Elif Şafak, Cemal Süreyya, İskender Pala.. kelimeler kifayesiz bundan sonrasında.. :)

    ellerine sağlık şekerim ben de sen de çok eğleniyorum, mimimi kabul ettiğiniz için çok mes'ud uz ^^ :))

    YanıtlaSil
  6. Dimii? Hepimizin içinde var bir Natalie Portman falan. ehehe. Sayısal okuyunca araya kaçıyor işte yok osmotik basınçtır yok turgurdur. Ihhy.
    Ve de teşekkürlerimi iletirim buradan sanaa Kuulumsu'cuğum. Eğlendirebiliyorsam bir nebze ne mutlu bana ve saçmalayan bu naçiz klavyeme.

    YanıtlaSil
  7. Bu ara mim üstüne mim yazıyorsun, tabi bende zevkle okuyorum, ellerine sağlık:)Göz kalemine gelirsek o şey bende durmuyor. Bir sürü yöntem denedim ama sonunda anladım. Biz onunla ayrı dünyaların insanıyız:)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler efenimm. E Kuulumsu sağolsun ehehe.
    Amaaan, boşver. Sen de dünyanı birleştirecek başka şeyler bulursun kendine. Göz kaleminin kaybıdır buu.

    YanıtlaSil
  9. ben de seni mimledim. kuul beni de mimledi.
    :)

    YanıtlaSil
  10. Kuul her yerde, herkesi mimliyor zaten ehehe. Teşekkürler deeptengelenseslerkorocuğum. Bir dahaki yazım mim olceek.

    YanıtlaSil
  11. :) bir mimdir iki mimdir üç mimdir.

    kuuldaki beiza sensin tebi.
    :)

    YanıtlaSil
  12. ehehehe, bu ayı mimler kaplayacak gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  13. aynı kendimi gördüm cevaplarında,blackberry hariç :))
    hahah ben de şimdi mimledim ki senii :))

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürlerimi en içten dileklerimle sunarım sana Poliganum'cuğum. Ve Blackberry kabul etmesi zor bir gerçek, biliyorum. ehehe.

    YanıtlaSil
  15. çok şekerlik bu yazın ama.
    :)
    kelimatör seniii.
    :)

    YanıtlaSil