15 Şubat 2012 Çarşamba

Şarap Olur Gözyaşlarım Kadehinde

     Bazen nerden geldiği belli olmayan bir hüzün karmaşası çullanıyor üzerime. Bir kıvılcım parlatıyor içimde, yangın başlamadan bir yorgan atın ya üzerine. Her gelişinde bir çentik atıyor ruhuma, sonra da geldiği belirsizlikle geri gidiyor usulca. Ben de en şen kahkahayı fırlatıyorum kulakları çınlatırcasına, Saba Tümer'e taş çıkarırcasına. Ama her tebessümümde yok oluyorum fark ettirmeden, içimde gözyaşlarından bir Büyük Okyanus var şimdi. Söndürür belki yangını, azmettirmeden beni.


     Öfkeleniyorum, ruh gibiyim, öyle dolanıyorum ütopyalarımda. Ruhsar'a bağlıyorum bazen, bazense Hermonie Granger'a. Sihirli değneği alıyorum elime ama senaryonun sonunu değiştirecek gücü bulamıyorum avuçlarımda. Ben de uzanıyorum koltuğuma. Belki bir parça tebessüm ediyorum kendi kendime ya da delicesine ağlıyorum ses çıkarmadan. Sessizliğin kulak tırmalayıcı gürültüsüne maruz kalıyorum, etrafımda konuşuyor birileri ama ben ruhlar aleminde bir küheylan. Dokunsan ağlayacak haldeyim ya da dokunsan kahkaha patlatacak bir duygu karmaşasında.


     Belki de deliriyorum ya da hiç olmadığım kadar kendimdeyim, bilmiyorum. Önüme serili tonlarca yol var ama ayaklarım her seferinde karartılara adım atmalarda. Bir yudumluk sigara belki de içimde eriyen umutlarım ya da çakmağın kıvılcımlarında toza dönüşüyor acımasızca. Bense arafın ateş manzaralı tepesine gecekondu kurmuşum, donuyorum o sıcakların ortasında. Parçalanıyorum, Teoman'ın dediği gibi: " Paramparça aaa aaa. "


     Bir üffürükçü çağırın yanıma, tükürüklerini saçsın şu saçmalığın alnının ortasına. Belki kaçar gider kurtulurum ben de ondan ya da şükürlere bindirir durumu da aynı yüzsüzlüğü ile kıvrılır yanıma. Bir parça daha alır benden ve tepeleme doldurur zulasına. Şarap olur gözyaşlarım kadehinde, hıçkırıklarım da kulaklığındaki hoş bir melodi. " Batarken güneş ardında tepelerin, geldi veda zamanı teletabilerin. "


Benden Paramparça gelsin o zaman sizlere, hadi kaldırın kadehleri.



Bir optimist emosallaşırsa işte böyle bir yazı çıkarmış ortaya. Ne yapak yani? Depresif falan da değilim de içimden geldi işte.

7 yorum:

  1. sanırım biraz bira biraz şarap sonraydı bu yazı :))

    ben de böyle oluyorum ki.. o zaman paramparçağğğğğ! ^^

    YanıtlaSil
  2. ehehe, ayık kafanın çakırkeyif ruhundan çıkmadır bu yazıı.
    Kim olmaz ki ama bazı bazı, dimii?

    YanıtlaSil
  3. alla alla iyi saatte olsunlar keyfin yerindeymiş.
    :)
    uçmuşsun yine.
    :)
    paramparça teo'nun en iyi şarkısı zaten.
    :)
    johnny deppde sölemişti bi kere istanbulda bi barda bu şarkıyı :)) ha ha ha.
    :)

    YanıtlaSil
  4. Keyifler mükemmeldi, yeaaa.
    Ama sen niye uğraşıyorsun ki Depp'le şimdi? Ben öğretim hem ona söylemesini de. ehehe.

    YanıtlaSil
  5. Mimlendiniz belki ilginizi çeker :))

    http://ofelyakupakizi.blogspot.com/2012/02/ofelyann-sevdikleri-mim.html#comment-form

    YanıtlaSil