3 Mart 2012 Cumartesi

Dohtor, Bu Ne?

     Ütopyamın köşebaşlarında takılan bir adam vardı bir aralar. Yaşı birkaç tık büyüktü benden, hatta birkaç karış falan. " Hayaller Diyarı'nın Dohtoru " derdi ona şiveli bir teyze, biraz da tombikti hatta, kıvırcık saçlarıyla kapatırdı kırışıklıklarını. Bir gün çekti beni kenara, bir tezi varmış, kanıtlaması için yardımcı olur muymuşum? Ben de hiç işim gücüm yokmuş gibi kabul ettim, ilginç bir şey ya hemen atlayım. Salaklık işte. Neyseciğime işte, görev de bu arada şeymiş: Dohtorun Dohtorluğunun Üzerine Dohtora Yapmak.


     Takibe aldım bu bizim " dohtoru " ben de; ama hala anlamadığım bir şey vardı lan. Hayaller diyarının mali müşavirine dohtor demenin mantığı neydi? Açtım ben de " Anlamazdım anlamazdıım. " ı, ehliyetsiz kullandığım arabanın içinde mükemmel sesimle söylemeye başladım. Tam ben havaya girmişken durdurdu arabayı dohtor . İndi arabadan, e doğal olarak ben de atladım dışarıya. Kendimi çok ajan hissettim böyle, CSI : New York çekimlerinden fırlamış gibiydim adeta. Sonra garip bir mahzene indi bu dohtor, ben de peşinden sessizce. E tabi çaktırmamak gerek. Bir sürü ajanda vardı orada. Dedim " Yuh, Ece Ajandaları her yeri sarmış. " Adam aldı bir tanesini eline, açtı bir sayfasını, bir şeyler karaladı ve... Hassiktir! Nasıl ya? Kayboldu lan adam, ne yani bu dohtor bizim Doctor Who'nun cinsinden bir şey falan mı? Hadi lan ordan, teyze lanet olsun sana niye önceden söylemiyorsun ki bana?! - Sinirlendim bak soru işareti ve ünlem art arda -


     Şansa bak ya adamdaki, gitmek istediği yılın ajandasını alıyor eline, açıyor tarihini, saati çiziktiriyor üzerine ve bam! " Ben de denemeliyim. " dedim hemen, burnumu sokmasam olmayacak ya. Ve aldım 2012'yi açtım Mart ayını ve yettim buralara. Ama sorun şu ki ben nasıl geri döneceğim ya?


     Bu arada, doğru ben size söylememiştim. Ben gelecekten geliyorum. Ve salak gibi döne döne ÖSS yılıma döndüm, daha doğrusu yeni adıyla YGS/LYS safsatasına. Bir yardım edin, aranıza alın. Gelecek çok geçmeden ben gitmeliyim. Geleceğin de selamı var bu arada,  yakında geleceğim diyor. - Iyk ıyk. -


     
Doctor Who'yu da izlemiyorum pek aslında, CNBC-e'de rastladığımca. Ama şunu söyleyebilirim, en karizma doktor buydu bence. Hı hı.

14 yorum:

  1. Harikasınız. :)

    YanıtlaSil
  2. beyzacım
    ben de geçmişe senin yanına gelsem birlikte girsek sınavlara filan:)ama dur yok yaa haklısın biraz stresli..sen çok iyi olucaksın eminim bundan.

    YanıtlaSil
  3. :)))) ay sende de mi var sınav stresi. sende çok olmaz diye düşünüyodum nedense.

    YanıtlaSil
  4. Semih Darko: Teşekkürler Semih'ciğim de harika da değil tabi. ehehe.

    Milena: İyi olacak mıyım bakalım, çalışmalara artık bir başlamam gerek herhalde. ehehe.

    deeptone: Stres yok da, babamla birazcık atıştık da bugün. Sinir etti beni, lanet olsun şu sınava dedirtti yani. Ama kavga etmesek de yine, lanet olsun tabi şu sınava. ehehe.

    YanıtlaSil
  5. Ben kendimi yorum yapmaktan alıkoyamadım da :)

    YanıtlaSil
  6. Benim de çalışmam gereken sınavlar ve dersler var ama işte buralarda dolaşıyorum :D

    orada bir David gördüm sankii :)) Bence de en iyi doktor oydu..Kazanovada tanımıştım onu..Özene bezene yaratmış yaradan :D

    YanıtlaSil
  7. S.Darko: İyi bir anlam mı çıkarmalı, kötü mü bilemedim. ehehe. Ama teşekkürler, Darko'cum.

    Ofelya: Ben de dolanıyorum işte buralarda, halimiz harap. ehehe.

    Aynen aynen, özenilmiş bezenilmiş. Aksanı da bitilesi, mimikler yenilesi.

    YanıtlaSil
  8. haber eylemedin noldu merak ettim sherlock'u, sevmedin mi yoksa^^

    YanıtlaSil
  9. Hala indiriyorum desem, güler misin? ehehe. Torrent'i kapatıyorum bilgisayara geçerken yavaşlatıyor diye, sonra açmayı unutuyorum. O hala inecek, düşün o kadar zamandır hala inecek. Kısacası; hala izleyemediğimden dolayı haber veremedim, bir insin direk damlayacağım bloguna. ehehe. Ama CNBC-e'de bir ara minik bir bölümüne rastlamıştım, daha doğrusu bölümün de bir bölümüne, beğenmiştim de hani. Ama langırt diye ortasından daldığım için anlamamıştım pek tabi. ehehe.

    YanıtlaSil
  10. Yalnız şu an bir baktım da inmiş, sayende fark etmiş bulundum. ehehe.
    Ve bir de teşekkürler üşenmeyip buraya kadar gelip sorduğun için.

    YanıtlaSil
  11. beyzaaaaa yetiiiişşşş!! yarın yükseklisans hayatımın ilk quizine giriciiim! ders çalışmak sınav stresi.. yeniden.. ayh! doktor çalışamıyor ben?? :))

    YanıtlaSil
  12. Sakin ol! Derin nefes al ve ver, melodik bir şekilde yap ama bunu. Güven kendine, Kuulumsu'nun cazibesine kapılıp gider o sorular çünküm! ehehe.
    Kelin ilacı olsa kendi kafasına sürer derler ya hani, hehh bu durumda ben kelim sen de ilaç isteğen bir kişi. Ama ilacı kimyasal reaksiyonlara soktum, belki bulabilirim formülünü.

    YanıtlaSil
  13. hayaller diyarının mali müşaviri, çok hoş ya sevdim bunu :) hayal gücün çok gelişmiş olmalı :D

    YanıtlaSil
  14. Beğendirebildiysem ne mutluu, teşekkürler Mendebur'cum.
    Men De Boor adını gördükçe içimden Rihanna'nın söyleyiş şekliyle " Meyn Deağvn " diyorum itiraf etmek gerekirse. ehehe. Ne alaka dersen, hiç bilmiyorum.

    YanıtlaSil