14 Mart 2012 Çarşamba

Kapısız Kasabanın Gecekonduları

     Atış poligonu gibi insanlarla bezeli basmış olduğumuz metrekarelerin milimleri. " Kaç metrekarelik hatunsun? " derseniz, 1.60 boyum ve 56 gelen kilomla çok da fazla bir yer kaplamasam da milim katili kişilik abzürtlemelerini tanırım ben de elbet. Kansere yakalanmış hücre gibi üremekten alamıyorlar kendilerini. Konjuge olasınız inşşallaaaah! Yok lan şaka, kahkaha attırıyorsunuz sonuç itibariyle. He bu arada, yazıyı tabiki de böyle kıt kanaat geçinen bir konu çevresinde yazmayacağım, öyle giriş babında bir şeyler bunlar.


     Zaten çoğunlukla, tıklatırken klavyeye ne konu hakkında yazacağım vuku bulmaz zihnimin arka taraflarında. Bilinçaltımın alt katmanlarından klavyeye doğru fışkırır bazen kelimeler, bazense sadece parmak uçlarımda dans ederler, patlatırlar Lady Gaga'dan bir Bad Romance. Vuuu.


     Hava bu aralar pek bir bukalemunlaştı sanki. Dengesizliğin nirvanasına doğru depar atmaktan alamıyor sanırım kendisini. Kişilik bölünmesi yaşıyor da olabilir. " Sıcak mı soğuk mu? " Şizofrenikleşti bu mete ve oroloji. Mete ile Cemre'nin arasını yapmak gerek sanırım, ikisi de yalnızlıktan kafayı yemek üzereler.


     Bir denklem olduk belki, x'li terimler y'ye karıştı. Sonra ortaya bir k çıktı, o da sabit sayı oldu başımıza. Katlarıyla artarak süsledi blog sayfamı. Parabolik denklem olma kararı aldı sonra, çarpanlarına ayrıldı, kökünden tuttu sayıları. Çok da problem çıkarttı başıma, işçisinden tut havuzuna kadar. Türevini aldı sonra sonucun, " Mutlak olarak bir değeri olmalı. " dedi kendi kendine. Eşleniğini çıkarttı cebinden, 3/5'ini verdi hiç çekinmeden. Modunu da hiç yitirmedi, meşgul değildi medyandı o! Meydan'a gitti sonra sinüsünü de alıp. En son integral kaldı onunla, olasılığını hesapladı o da, kombine etti sessizce kenarda. Mantığını kullandı, üssünü aldı sonucun. Hiyerarşik kavramlara geçiş yaptığında sustu. Ve gitti. İyi ki de gitti. Zaten çok da karmaşıktı sayıları. Hep bir rasyoneldi, hep bir kendini beğenmiş.


     Son olarak da; şu kapıyı açıp da sonra kapamayan insan modeli var ya hani. Hogwartz'dan üzerlerine yıldırım düşsün istiyorum onların. " Kapısız kasabanın gecekondularından mı geldin? " diyeceğim de ayıp olmasın diye susuyorum. Bak yine insafımın galeyanına denk geldin. Şanslı kerata seni.



 Rango da bir bukalemun. Ama pek bir tatlı, çirkin olduğu kadar da sempatik.


- Paragraflar arasındaki bağlantıyı bulursan, seni yılın orantılısı ilan edeceğim. Harmonik de olabilir aritmetik de. -

8 yorum:

  1. sen sınav öncesi pek yaratıcı oldun ama.
    :)
    geliycim.
    :)
    mim yazımı okusan ya.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Millet derslere odaklandıkça benim yaratıcılığım kabardı belki de. ehehe.
    Gel gel, beklerizzz.
    Bakıyorum hemmen.

    YanıtlaSil
  3. Harbiden çok yaratıcı :) Matematiği katmasaydın iyiydi bu kezde eğitimsel duygularım kabardı :):)

    YanıtlaSil
  4. Ne ararsan var bu yazıda. "Gel vatandaş, gel!" :)

    YanıtlaSil
  5. ehehe, herkesler gelebilir kontenjan var bayaca bir okumalık.

    YanıtlaSil
  6. ha ha ha sayısalcı hayalci yine koşturan beyinli ve sözcüklü bir toplumsal eleştiri yazısı olmuş.
    :)
    bence de sen oturup yazıyosun işte.
    :)
    ben de öle yazıyom düşünmeden.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Öylesi daha güzel çünkü; biz işi çözmüşüz bee.

    YanıtlaSil