5 Mart 2012 Pazartesi

Konudan Konuya Sek Sek Oynamak Vol. 2

     Hava güzelleştikçe benim kafam da bir güzelleşti. Optimistlik bütün hücrelerime akın etti, sınava 26 gün kalmasına karşın bir huzurlu, efendime söyleyim bir rahat hissediyorum kendimi. Twitter ikonunun kanatlarına binip Hogwartz'a uçasım var. Uçlu kalemlerimden bir asa yapasım falan. Bir de ben hep kalemimi silgimi falan kaybediyorum ya, bir dedektör olsa da bulsam onları hemen. Ya da çaldırma imkanı olsa, dıtdırılamalarının tınısına takılıp da yakalasam onları anında. Ne olurdu?


     Bazen alzheimer başlangıcının kapısının önünde beklerken buluyorum kendimi. Unutkanlık akın ediyor zihnime ve kaybediyorum her şeyimi. Biraz dağınığımdır; ama ben dağınıklığın içinde düzen kurarak en düzenli insanın eline su dökebilecek kıvama gelmiş birisiyim, hemi de kaynar olanından. nihehe. Gardolabımda 3. dünya savaşı oluyor bazen, bazense kıyafet katliamı. Olsun ben mutluyum halimden, masamın üzerine de kuleler yaptım kitaplardan, Hogwartz'a taş çıkarırlar, yerim. Bu dağınıklık aslında tahlilimin tasviri mahiyetinde. - Şaka tabi. - 
      

    Okunacak bir sürü kitap birikti, izlenecek de bir sürü film. Hermonie'ye çağrıda bulunuyorum kaç zamandır şu zaman tılsımını getirsin diye; ama takmıyor beni şerefsiz. Sonra iç sesim iğrenç bir espri yapıyor, lanet olsun dedirtiyor bana. " Emma Watson, e ama napsın? " Ben de iç ses çenesini kapasın diye açıyorum müziğimi, Lana Del Rey bangırdıyor hatta şimdi. " We were born to die. " Ben de diyorum " Doğmak için ölmek de güzel olabilirdi aslında. Reenkarne falan olsak ya. Sanırım buna farklı bir açıdan yaklaşan tek kişi Benjamin abiydi. Button olan. O doğduğunda 80'lerindeydi, ölürken huzurlu bir şekilde terk etti buraları. "


     Şöyle düşünelim o zaman; reenkarne olabilseydik mesela, ne olarak geleceğimizi seçme hakkı bizde olsaydı, yine insan mı olurduk? Bu canlı kumpanyasında yine gidip insanlığı mı seçerdik? Aslında günümüzde insan diye baktıklarımız da insan olmadığı için insanlık kavramı ölüm döşeğine yatmış halde değil mi? Şebnem Ferah'ın da dediği gibi: " İnsanlığa ne olduuu uuuğ " Sonra burada bir solo giriyor, bir renk katıyor parçaya. " Ormandık kül olduk, insandık kul olduk... "


     Konudan konuya sek sek oynadık, eğlenceliydi. Zaten hava da güzel ya, çizilen kutucuklar tatlı tatlı gözüktü gözüme. Belki sek sek oynarken iki gram da vermişimdir, bir hareketlenme olmuştur metabolizmamda. Bu da - Konudan Konuya Sek Sek Oynamak - konudan konuya atladığım kutucukların birinci bölümü. Nice bölümlere, bölümcüklere, paragraflarla süslemeye blogu. Haydi kaldırın hoparlörleri, çalsın Şebnemler, Lanalar, Kimbralar, Zazlar, Danışmendler, Clintler, Amyler, Adrianlar, Articler, Ladyler, Gagalar, Pinkler, Teomanlar, Katyler... Ve sonra biraz daha Şebnemler, biraz daha Ferahlar.


Kimisi için 1'den sonra 2 gelir, kimisi için de 3. Ama benim gözümde 1'den sonra 8 gelir, çünkü 18 Fenerbahçe'nin şampiyonluklarının adedi. ehehe.
  

10 yorum:

  1. ne olmak isterdim acaba bu dünyaya tekrar gelsem diye çok düşündüm ya ama ben hiçbir biçimde varolmamayı tercih ederdim yaa..bildiğin boşluk,hiçlik olmak isterim varolmanın dayanılmaz bir ağırlığı var çünkü:)
    aman neyse bunalım takılmayalım varsak tadını çıkaralım:)mesela GS şampiyon olacak çok mutluyum gibi:)hehe

    YanıtlaSil
  2. Hiçlik; ilginçmiş. Hem hiçlik olursan da bir sonun olmaz, çünkü hiçsindir başlangıcın neresi ki sonun olsun? - Ve evet felsefeye sarıştrak. -
    " Varolmanın dayanılmaz ağırlığı. " ehehe, doğrudur ama.
    Şampiyonluk hediyesi olaraktan da bir kulak çınlatması yolladık geçenlerde, 6S candır. ehehe.

    YanıtlaSil
  3. Bunları kaydediyorum teneffüslerde okuyorum. Kısaca fevkaladenin fevkinde, wonderfulun wonunda :):)

    YanıtlaSil
  4. Oyy, teşekkürler Darko'cum. Tenefüslerini yazdıklarıma ayırıyorsan cidden, egom biraz tavan yaptı şimdi. ehehe.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Cerenimo, sana da keyif keyifli yazılar.

    YanıtlaSil
  6. biliyo musun beyzacanım şimdi benimde quizlerimdi ödevlerimdi diğer yandan kpss denemelerimdi. halil sezainin kardeşi olup isyeeeeaaan diye çıkıcam yakında piyasaya. film izlemeyi kitap okumayı özledim. çok özledim. çok çok çok! of! :)

    YanıtlaSil
  7. Film izlemek hepimizin içinde özlemle deliren bir varlık oldu çıktı ama, dimi dimi? O zaman isyeaaanın üzerine ben de sana bir ayreaaan ısmarlayayım, tam olsun. ehehe.

    YanıtlaSil
  8. ha ha ha uçmuşsun yine zihnin akmış gitmiş.
    :)

    YanıtlaSil
  9. Uçmak güzeldir ama. Zihne kanat takmak falan. ehehe.

    YanıtlaSil