30 Nisan 2012 Pazartesi

Mim Vol. 15

Biricit hatun beni mimlemiş bulunmakta, yine. Konu; "Acaba evlilik kadınlar için sunulmuş tek gelecek midir?" Bunu klavyem el verdiğince, kendi düşüncelerim doğrultusunda tıklatacağım. Öhömtöhüm.


"Evlilik kadınlar için bir mecburiyet değildir!" desem ütopik bir feministlik taslamış olurum. "Evlilik her kadın için bir mecburiyet değildir." dersem daha gerçeğe yatkın, yalın bir doğruluk sunmuş olurum siz okur ahalicanlarına. Bazısı için, bazı aile yapıları için, evlilik bir kaçış gibidir. Fakirlikten kurtulmak için bir araçtır ya da. Hani "Zengin koca bulup, hayatımızı kurtaralım." geyikleri yaparız ya, bazısı buna mecburdur. Aslında, etik karşılamam. Hani, parası için kendini koynuna atanları hoş karşılamam. Ama, ailelerinin yapısı da el verdiğince en iyi yöntem kurtuluş için, "evliliktir" onlar için.


Evlilik bir seçim işidir. Yani, çoğunlukla. Öyle olmalıdır. 15 yaşında, daha ergenliğinin ilkbaharında olan kızı, 70 yaşındaki hayvan bir abazayla evlendirerek onu bir mecburiyete sürüklemiş olmuyorlar. Hayatını karanlık bir girdabın içine sokarak, büyüyecek bir çiçeği kökünden kurutuyorlar. Allah belasını kafalarına kafalarına fırlatsın. Onlara, cehennemin en güzel yerinde iki katlı villa kiralasın. Gerizekalılar. Ne küfürler ederdim de, mimin içini batırmamak babında burada dizginliyorum kendimi.


Hayatı yalnız başına geçirmek istemez insan. "Yalnızlık Allah'a mahsustur." karıncalar bile birilerini bulurken insanlar mı mahkum olacak yalnızlığa? Fakat, mecburiyetten ziyade lükstür bence evlilik. Evlenmek konusunda da özgürdür dişiler, evlenmemekte de. Ama, evlenmeyen kadına, daha doğrusu ileri yaşlarda evli olmayan kadına, ilginç gözlerle bakar halkımın insanı. Saçmadır. Evlenmeyen kadına farklı anlamlar yüklenir hatta. Aptalca. "Kadınla erkek evlilik konusunda eşit olmalı." desem de, "Ülkemizde kadınla erkek sözde eşitlikten ileriye götürülemediğinden, sence bu konuda mı eşitlik sağlanacak?" diye bir cevap gelebilir. Soruya gelen sorulu cevaba da cevap veremeyerek, susarım ben de o zaman.



Oyh, tiplere geeeel.


Kimseyi mimlemiyorum; çünküm biraz kasınç konu. İsteyen yazabilir tabi, o ayrı.

5 yorum:

  1. tatlım cok guzel yazmıssın kalemıne elıne sağlık:)
    hepsıne katılıyorum resımde supermıs:)

    YanıtlaSil
  2. çok haklısın bence de tercih meselesidir..

    çok güzel yazmışsın eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. biricitconsungunlugu: Tenk yuğ biricik hatun, mimine layık olmaya çalışıyoruz işte. ehehe.

    Dayatılanla Yaşayan: Teşekkürler efenimm.

    YanıtlaSil
  4. bunu çok normaaaal yazmışın.
    :))
    burda sen yoksun çok.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Pek beni açan bir konu değil de, ondandır belki. ehehe.

    YanıtlaSil