4 Şubat 2012 Cumartesi

Mim Vol. 1

Babalar ve Kızları

" Bir baba nasıl olmalı? " sorusuna yanıt mahiyetinde yazabilirsiniz isterseniz bu yazıyı, isterseniz onun hakkında bir anı, efendime söyleyim belki de sadece bir an. Ya da minik itiraflar zincirinden de oluşturabilirsiniz yazıyı. Ve sonra sonuna 4 kişiye mim yapıştırıyorsunuz. Böyle bir şeyler işte.


Öncelikle bana mimi yapıştıran Kuulumsu Kadın 'a teşekkürlerimi iletmekten geri kalmıyorum. Öptüm müeendis hanım sizi. Ve şimdi usulca postuma başlıyorum. Okumada kalın!


Babamla aramızdaki ilişki aslında çok inişli çıkışlıdır. Ne böyle tam bir sevgi yumağı olabilmişizdir, ne de birbirimizden tam kopabilmişizdir. Nasıl desem, iki dengesizin dengesizliği belki de bizimkisi. En ağır kavgaları edip konuşmadığımız da olmuştur, birlikte bir Kadıköy'e gidip kitapçıları talan ettiğimiz de. Sonra ardından bir yerlerde oturup tatlılarımızı hüplettiğimiz de. Zaten iki pis boğaz bir araya gelirse yemekler seyran olurmuş derler. Kokoreçi de çok severiz biz. Herkese ve her şeye inat kokoreçi doya doya yeriz de! En çok da anneme inat ehehe. Hatun hiç tatmadan nefret edebilme lüksüne sahip bir dişi kişisidir de. Neyse neyse.


Babam da ben de film manyağıyızdır. O iş yerinde sarılır Torrentceğizime ben de evde kendi imkanlarımla indiririm. Sonra birleştiririz hazinelerimizi ve bakarız mükemmel bir film arşivi bu bizimki. Buradan sponsorumuz olan uTorrent'e teşekkürlerimi iletmeyi kendime borç bilirim. Hani sayesinde iyi bir yardırışa geçtik film hakkında. Karayip Korsanları'na olan sevgim film korsancılığında nüksediyor böyle bir yerde ehehe. Bazı bazı uyuklasa da film izlerken babam, severim babamla film izlemeyi. - İtiraf etmek gerekirse; arada çaktırmadan uyuklayan taraf ben de olabiliyorum ahahaha. Ama çoook nadiren. Fazlasıyla nadir hem de. - Film izlemeyi zaten başlı başına severim. Hele o film Karayip Korsanları ise tadından yenmez şimdi.
 

Ben küçüklüğümden beri kumar kategorisine giren oyunların çoğunu bilirim. Hakikaten lan. Bir okey olsun, bir batak olsun, bir poker olsun, bir pis yedili olsun, bir 51 olsun çoğu şeyde yardırırım. Ve ayrı bir trajikomiklikle bunları bana öğreten de; babamdır, abimdir ve annemdir. Hani bir gün iskambil kağıtlarınızı alıp gelirseniz geri çevirmem sizi. He bir de erkek tavlası da oynarım. Yiha.


Babamla elbet de güzel zamanlarımız çok oldu; ama şöyle bir dönüp baktığımda kötü anılarımız da bolca var. Terazi burcuna münhasır olmasından dolayı  fazlasıyla dengesiz bir karakteristik özelliğe sahip. - Teraziler alınmasın; ama bizdeki terazi cidden fena. Ölçüm falan yok, kantarı bozuk ya bildiğin. - Benim gibi biriyle uğraşmak da basit bir şey değildir belki; ama insanın birazcık güveni olmalı, dimi? Tamam belki yaptıklarımla o güveni yitirmiş olabilirim; ama tekrardan bir tohumunu yeşertebilecek kadar bir yol bile alamadık mı ki biz? Sonuçta senin biyolojik reaksiyonların sayesinde varım bir yerde bu dünyanın uçsuz bucaksız sokaklarında, 2 milimlik yol bile kat edemeyecek miyiz biz? O göle bir parça damlatamayacak mısın? İlla benim gözyaşlarıyla mı doldurmam gerek orayı? Bunu bekliyorsan, yanılıyorsun tabiki. Ben benim, sen göremiyorsun. E hadi o zaman, azıcık mantıklı düşün. Saçma saçma konuşup sonra gelip bana niye poz yapıyorsun deme Trip değil çünkü bu benimkiler, kırılıyorum sadece. Ağacımın yapraklarını söküp atıyorsun ve basıyorsun üzerine. Farkında değilsin ama bu öyle. Daha doğrusu bir periyotta öyleydi, şimdi iyiyim. Pek de umursadığım söylenemez artık. Zaten aramız kötü değil, güleriz ederiz de. İyi de değil ama. Muhabbetin varlığıyla güvenin varlığı bir şeyler değil be canim.


Mimlere gelirsek; 

Seyirci Koltuğu ( Film harici post atmazsın; amaa 1. yılının şerefine belki 2. defa yıkarsın bunu, he? ehehe )

Poliganum

Black Swan

Öptüm.



Ne mükemmel bir filme başlama sahnesidir, dimi dimi?

13 yorum:

  1. Öncelikle beni mimlediğin için çok teşekkürler canım:)) Şu kumar konusunda aramızda ciddi benzerlikler varmış. Bende baba-dede-enişte üçlüsüyle kumara(!) küçük yaşta başlamıştım:)) Ellerine sağlık, yine döktürmüşsün:))

    YanıtlaSil
  2. Önemli değil :). Ya işte ileride kumarbaz ya da türevi bir şeyler olursak sorumlusu biz değiliz en azından. Biz sadece içimize serpiştirilen tohumları yeşertmiş oluruz ehehe. Teşekkürler canim.

    YanıtlaSil
  3. off off iskambil oyunları ,tavla,okey falan.. bayılırım ben de :))
    benim seçtiğim filmi izlerken babam uyuyor,onun seçtiğini izlerken de ben uyuyorum :) sanırım uyuşmuyor zevkler pek :)
    canım mim için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. Dimii? Eğlenceliler keratalar şimdi ehehe. Ama var ya o uyuma seansları cidden sinir bozucu, hele bir de Karayip Korsanları ise karşısında uyunulan. ehehe.
    Önemli değil cinaaam.

    YanıtlaSil
  5. ha ha ha uyu artık pamuk şeker.
    zor uyancan.
    :)

    YanıtlaSil
  6. ha ha! kokoreçi nasıl seversiniz ya :P babam da bayılır :)
    ay benimki de sıkılgaç, hayatta film izleyemiyo ona zap yapabiliceği tv dizisi olmalı :D çok sıkıcı!

    ne kadar aynı ve ne kadar farklısınız.. hep birlikte olun inşallah..

    ilk mim bitmiş sırada bi'yenisi var sayfama gel ve yeeaa yine mi falan deme müeendise laf olmaz zira :))

    öptüm^^

    YanıtlaSil
  7. okul iyi geçmiş olmalı bugün.
    :)))
    twitler öle gösteriyor.
    :)
    kimbra ha.
    heeey.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Kuulumsu Kadın: Kokoreç sevilmez mi ki yiaa? Tadından yenmez cancağızım. Ya aslında çok sever o da film izlemeyi, hatta yanlış anlaşıldı diyerekten paragrafı düzelttim şimdi ehehe. Ama Karayip Korsanları'nda bir gariplik oldu öyle, uyuyakalmalarla geçti onun nezdinde bir parça ehehe.
    Mim manyaağ yaptın beni sen de ehehe, teşekkürler cinam yine.

    Deeptone: " Life is a two way street. "

    YanıtlaSil
  9. yazdığın tüm yazıları yazdığın anda okuyorum.
    :)
    sona arada girip çıkıp okuyorum sırıtıyorum.
    :)
    sağ üstten twitlerini de düzenli izliyorum.
    :)

    YanıtlaSil
  10. Ah insanın takip edildiğini bilmesi ne kaddar güzel. Hele bir de bu kişi deeptone ise. ehehe. Yazdıklarımın beğenilmesi mutluluk verici, teşekkürler adamındeepi.

    YanıtlaSil
  11. bak 10 000 TL'ye babanı dövdürebilirim.
    :)))
    söle ona üzmesin ağlatmasın seni.
    anlasın kız hallerinden.
    :)
    belki de gerçekten babasının kızı mısın yoksa.
    :)
    ya bıkmadın mı şu karaköy korsanlarından :)

    YanıtlaSil
  12. beyza.

    yazılarının arkasındaki o beyin zeka espri filan şeysileri yazan kişiyi takip ediyorum.
    :)

    okuldan mı yazıyorsun.

    YanıtlaSil
  13. Yok yok gerek yok, artık ağlayan da yok zaten. ehehe.
    I ıııh, bıkamaaam.

    E o kişi de ben olduğuma göre, dediğime geliyor iştee.
    Yooo, okulda değilim şu an. Birazcık okuldan kovuldum da bugün. ehehe.

    YanıtlaSil