16 Haziran 2012 Cumartesi

İmambayıldı Yediğinde Bayılacağını Sanan Çocuk


     "Bir 'Höst!' desem hörgücündeki bütün ganimetleri yere düşürecek gibi bir hali vardı gölgelik yerlerin." dedi Güneş, pis sırıtışını dik açıyla fışkırttığı ışınlarına sinsice gizlerken. Ben de "Venüs'le Neptün'e söylesem façanı aşağı alırlar." dedim, "Hem bu kadar gösterme kendini, ağırdan satsana biraz, seni pis aşüfte." Bir kahkaha patlattı, üzerine de bütün sıcaklığını yansıttı. "Benim devrimde siz insan müsvettelerinin konuşmaya hakkı yok." dedi, "Ben ne fırlatırsam onu alacaksınız vücutlarınıza, o yüzden, biraz sıçtınız." Bunun üzerine ben de yağmur dansı yapma kararı aldım, sırf Mikail'i kendi tarafıma çekebilmek için. Karınca duasını da rüzgar duasına döndürüp öyle sunacağım huzurlarına, bakalım ne olacak? Göster kendini ilahi güçler adına yağmur dansı! Güveniyorum sana. 


     Güneşten kavrulan bir beyinden daha anlamlı yazıların çıkması beklenemezdi herhalde. Pörsümüş bir enerji kaldı vücudumda, iyice sinip yok olmuş bir hayat belirtisi. Kadıköy'deyken kendimi çöllerde dolaşan bir bedevi gibi hissettim bugün. Hatta içimden "Bahtsız bedevi sen çölde ne arıyorsaaaağn?" dedim. Kuulumsu "Büyüyünce yakmayan güneş" olsa da, kurtarsa bizleri bu ölümcül bunaltıcılıktan. ( Bir kahkaha efektidir, bir gülmeli ifadelerdir gider tam burada. )


     İmam bayıldı yediğinde bayılacağını zanneden bir çocuğun masumiyetini barındırmak isterdim içimde. Ya da "şıllık tatlısı"nı domates niyetine şırıl şırıl şıllıkların suratına atmak bir tebessüm kaynağı olabilirdi mesela. Görünmez bir vantilatör geçirmek kıyafetinin iç kısımlarına, tiril tiril dolaşmak iç bunaltıcı sıcakların ortasında. Hemi de, tek gram bunalmadan. Pis bir sırıtışla güneş gözlüklerinin arasında güneşe bakarak "nihohaleyaaaak" kahkahasını patlata patlata. "Nabeeeeeğr?" demek, film gibi filme çevirmek tebessümcükleri. Dondurmaya bulanmış bir kahkaha, sufle kıvamında bir tatlılık ve şiirsel dokunuşlarla surata dokunan bir rüzgar. Develenmiş insanlar, debelenmiş bir Güneş, "deheeey" sırıtışlı çocuklar. Ve dahası, reklamlardan sonra!


     Sahi, hayatımızı reklama sokabilme gibi bir şansımız var mıdır acaba? Uzaklara gitmek öncesinde, uzun bir süreliğine, sonrasında geri dönüldüğünde ise her şey aynı kalmış olacak ama. Ya da belki de geri de dönmek istemez insan. Sömürgeci ruhlara sahip olduğumuzdan, hep "Ben bununla yetinemem anneeeeğ!" modunda dolanıyoruz ortalıklarda. Ama belki de, o "Reklamlar!" diyen kadının sinir bozucu sesinde bir masumiyet kırıntısı gizlidir? Belki de bir mesaj iletmeye çalışıyordur bizlere? "Sizler de reklama girseniz ya birazcık, bunalmadınız mı artık, öyle hafiften girilen tatiller değil bunun çözümü ama, birazcık kalıcılık getirin hayatınıza." deme çabaları falan? - Hiç alakası olmayan yerlerden anlamlar çıkaran mazbut tarafımla tanıştınız, merhabalar. En aptal şarkı sözlerine bile ne anlamlar yüklerim ben bir bilseniz; fakat konu o taraklarda permalı değil o yüzden oralara girmiyorum. -


- Neşem tıkırında, tebessümler tam kıvamında. Sınavımın nasıl geçtiği konusunda pek bir fikrim yok; ama kötü geçmediği konusunda hemfikiriz kahyamla. Büyük konuşmuş gibi olmayayım, hani çok yükseklerde bir şeyler de beklemiyorum; ama sanırım oldu. -



Nil'in şarkıları çok şeker yahu. Nostaljik olalım, dedim ben de. Bence iyi ettim. Hoş oldu. Herkeslere benden bir vantilatörlü klavye, rüzgar üflemeli ekran ve niceleri ütopyalarda. Gel buyur!

19 yorum:

  1. sıcaklar bahane,iyi geçen sınav sonrası rahatlayan beyin şahane:)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum da pek bir fevkalade, teşekkürler efenimmm.

    YanıtlaSil
  3. ben sana geçen hafta mı sordum ne vakit sordum sınavın nasıl geçti diye hatta sordum mu?ya benim kafam dağılmış durumda tamamen beyzacım affet:)ama şu an çok sevindim iyi geçtiğine.Tebrikler süper bir üniversite hayatın olsun dolu dolu yaşa o yılları olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Milena: YGS zamanı sormuş olabilirsin sanırım. ehehe. Olsun, önemli değil Milena'cım. Yani, iyi herhalde, öyle geliyor. ehehe.
    Çok teşekkürler, yaşarım valla, en dolu dolu kepçelerinden. ehehe. Var ol.

    deeptone: Eyvolientestoli.

    YanıtlaSil
  5. yok yaaaaa çok plansız ve düzensizim. hiçbişiyi umursamam. çok largım. gelişine yaşarım. öle bi iki konu var. iş genelde. işlerimi çok severim de ondan. dünya yıkılsa takmayanlardanım.
    :)

    YanıtlaSil
  6. :)ahaaha hic canim cocukča bişey işte:)) kötü bi gunde gulumsememe sebep olan yazi bunn adi;)

    YanıtlaSil
  7. ehehe, tebessüm bırakabilmişsem üzerinde ne mutlu bana. Sevindim baak.

    YanıtlaSil
  8. anam bizim kız da sınava girmişti değil mi!!! diye bir tepkiyle sonlandı yazı :)
    "sanırım oldu."yu çok kolay duymayız bu yüzden sanırım çok sevindim. olacak elbette olacak.. diye bitirebilirim.
    kendine gelmene sevindim (zira yazından ben kendine geldiğini anladım galiba:)

    YanıtlaSil
  9. Pek bir hedefi olmayan birinden kolayca duyulabilir. ahahaa. Bilmiyorum ama, belli de olmaz şimdi. Hem daha bitmedi; ama bakalım işte.
    Teşekkürler Selin'cim, hep beraber kendimize gelelim! ehehe.

    YanıtlaSil
  10. zamanın olunca son yazımı okuuuu.
    :)

    YanıtlaSil
  11. :)) güneş benıde delı edıo yahu beynım aka aka bı hal oldu sıvılastı:)
    hayatımıza reklam almak hmmmm ben bu konuyu bı dusuneyım cok calkantılı bı hayatım var araya reklam alaydım koseyı donduydum:))
    sevgıler mazbutcum..:)

    YanıtlaSil
  12. Eğleniyor bundan ama güneş efendi, pis pis sırıtıyor yukarılardan.
    E dene bakalım, alabilirsin, neden olmasın?
    Sana da bol keseden sevgileri bırakırım biricik hatun.

    YanıtlaSil
  13. hahahaha! o efekti benim kahkahamdan yapabilirler! :) oldu, o zaman büyüyünce yakmayan güneş olucam! :))

    belki geri dönmek istemeyiz dimi gidince. beni bi'tatile yollasanıza beyzaağ geri dönmek isteyip istemediğime bakıcam. ondan yani. valla :))

    vantilatörlü klavye, kıyafet falan. bak büyüyünce onlardan da olıyım ben en iyisi :)

    nilden ben bu yaz bronzlaşmak yer yer yozlaşmak istiyorum şarkısını da ben armağan ederim. buyrunuz hatta. üşengeçliç yapmıycam :) http://www.youtube.com/watch?v=LNFRMAiL8Ts

    YanıtlaSil
  14. Olabilir, senin kahkahandan cuk diye oturur hatta yazının ambiansına. ehehe.
    ahahaa, tabii. Zaten bir İngiltere'ye gitmen gerek, Ado bekler seni, çok bekletmemek gerek. ehehe.
    Ol vallaa.
    Ohhh, valla şimdi bu şarkıyla yazı kaybolmuş parçasını buldu. Teşekkürler efenimm, üşengeçsiz klavyenizi çok çok öperim.

    YanıtlaSil