1 Nisan 2012 Pazar

Kelimekşın

     Zamanın pencerelerinden geçmişe dönüp baktığımda aklıma satişfekşın geldi. Kelimelerin fantaağzisi falan değil tabi ama bu yazının yazılış amacı. Bir amaca da hizmet ettiği söylenemez ya esasında. Neyseciğime. Sadece actionlı film gibi ekşınlı yazı olsun diyerekten başlıyorum klavyeye tıklatmaya. Bugün zaten ekşınların taarruzuna uğrayıp sınavı attım üzerimden ya, o konulara girmeyelim. Kelimelerin cinayetiydi türkçe birazcık. Kelimelerin acımasızlığı. Darbesiydi. Dabbesiydi laaan!


      Ahalicanlarım, haydi eşlik edin sizler de bana. Kelimelerin büyüsünü kullanarak küfür edelim, öfkelenmemize sebebiyet olan her şeye ve herkese karşı. Sözcüklerin büyüsüne kaptıralım kendimizi, sonra onları da kaptıralım cinnetimize. Diye alıp başımı gitmişken tam ben, bütün öfkemi aldı götürdü Lana Del Rey'in Carmen'i. Zaten kindar bir şahsiyet olamadığımdan sinir harplerim kısa sürer; ama şiddetli nükseder. 


     Lana Del Rey'in şarkıları böyle ayin gibi değil mi ama? Sanki sihirli sözcükleri dökülüyor tane tane mikrofonunun ucundan. Böyle hafifçe keşimsi söyleviyle, çakırkeyif bir hale sokuyor kişiyi de. Kulaktan aldığımız alkolle ruhumuzu sarhoş ediyor. Vayt! Sizler nasıl diyor? Ağğm. Şey. Aşüfte işte ya.


     Turist taklidi yapmak istiyorum ben. Ya da en basitinden bir yerde turist olmak falan. Turist Mazbut! Dizi-film haline de sokarsınız hatta beni. Zaten yarından tezi yok Ankara'ya kaçıyorum, kuzenlerin yanına. Biraz uzaklaşmak gerek, kurtuluş değil tabi fakat bir arınış belki de.


     Asıl İtalya'da turist olmak var. Venedik'e dikmek bütün dertleri. Şırıl şırıl suların üzerinde, fırıl fırıl dönen rüzgarın esintisinde. Tıfıl tıfıl dolanmak ortalıkta, hırıl hırıl rahatlamak. Her şey tıkır tıkır. Mışıl mışıl. Hışırt.


- İtiraf edeyim; sınav çıkışında ilkten bir duygularımın muhasebesini yapamadım. Nasıl bir tepki vermem gerekiyordu, bilemedim. Birazcık sindiremedim belki. Fakat sonrasında, mantıklı düşününce, siktir ettim. Hem zaten, çok da kötü değil gibi. Her şeyin sonu değil en nihayetinde, bütün össezedelere aynısından tavsiye ederim. Herkese benden birazcık optimistlik! Gevşeyin dostlarım. Biraz da ÖSYM'ye sövün ama. O iyidir. Rahatlatır. -





Lana Del Rey'den Video Games ile başbaşa bırakıyorum sizleri. Keş hatunun ses cümbüşü.

8 yorum:

  1. Şimdi ben anlamadım iyi mi geçti kötü mü ):
    o kadar karışık duygulara bürünmüşsün ki çok güzel geçmedi gibime geldi ):

    Hayırlısı olsun canım benim :))
    Şarkı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Şimdi iyi ya da kötü diye nitelendiremediğim bir şekilde geçti. Ama bir geçirme var, orası kesin de, boyutunu bilemiyorum. ehehe.

    Teşekkürler Ofelyacanım.
    Doya doya dinleyesin.

    YanıtlaSil
  3. hahaha! ben mesela her pazartesi şahane küfür kombinasyonları yapıyorum. görmen lazım. kelimelerin fantaağzisi değil bu hahaha :))

    o değilde ben gerçekten turist takliti yapıyorum yazları. beni görenler benimle ingilizce konuşmaya çalışıyo başta bozmuyorum sonra türkçe konuşuyorum bi'hoşuma gidiyo bi'hoşuma gidiyo :) gel bi'yaz birlikte takılalım şekerim :))

    bi'de yaa sınav kötü müydü? ama yüzdeotuzmuş bu boşveeer ;) ikincisinde göster sen gücünü^^

    burdan da haber veriyim. mimledim! huh! :)

    p.s: aşufte işte yaa hahaha! :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de yapmıştım Mısır Çarşısı'nda arkadaşlarla. Böyle sallamasyon bir dilin etrafında hemi de. Çarpanlar " Sorry, sorry. " falan diyordu bir de. ehehe. Turist ayağına lokum yürütmeler falan. - Lokum da sevmem he, artı parantez. ehehe. - Çoheğlenceli; ama turiste falan benzediğim söylenemez. Ama senin yanında kaynarım belki. ehehe.

    Gel Venedik'te sahici turist olalım en iyisi biz. ehehe.

    Sınav; kötü müydü iyi miydi bilemiyorum. Çok iyi de değil çok kötü de. Amaaaan. Yüzdeotuz da değil yüzdeyirmisekiz hatta belki düşer de o, düşer düşer. Düşsün düşsün. ehehe.

    Ben de ne zamandır Kuulumsu mimi yapmıyordum, özlemişim. Bakalım hemeen.

    ps'e cevap niteliğindeki ps: ahahaha.

    YanıtlaSil
  5. Turist taklidi İstanbul'da zor ya. Bir ahmak çıkıp da küfür edince tüm keyfini bozuyor." %100 denendi " facebook'un müthiş söz dizisi :)

    Hayırlısı olur inşallah. :)

    YanıtlaSil
  6. Belki belki, biraz biraz, zorlarsak olabilir gibi. ehehe.

    Olsun valla, bakalımm.

    YanıtlaSil
  7. lana del seviyon sen.
    ne güzel tatile gitmişsin.
    yanılmıyorsam daa önce de gidiyodun ankaraya.
    ya noldu türkçe full çekemedin mi acaba.
    :)
    senden iyi kimse yapamaz kelimekşın.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Severim tabii.
    Gittim ya, rahatlama akın etti üzerime.
    Gidiyordum da böyle baya baya nadiren.
    Yok yok, çekememişimdi. ehehe.
    Aaa, teşekkürler. Yine şımartıyorsunuz adamın deepi beni. ehehe.

    YanıtlaSil