26 Nisan 2012 Perşembe

Sütten Çıkmış Flemingo

     Sütten çıkmış, menapoza girmiş ak sakallı nine değildim ben de. "Hatasız kul, Eyfel'siz Paris olmaz." derler ya hani, o misal Demir Hatun'umu diktim ben de hatalarımın üzerine. Tahtalı köydeki köşküme bütün gereksizleri postalamak isterdim, hatalarımdan gebe kalan gözyaşlarım eşliğinde. Dünyaya spam olarak gelenlerden ekonomik paket yapıp gömmek güzel olabilirdi köşkümün bahçesine. Hem ayrıştırıcılar da bayram ederdi, sevapları yuplatırdım minik hazineme. "Bir dua bin bedduadan iyidir." derler ya hani. İki gramlık dualarınızı püskürtün üzerime de beraber nötralize edelim kemçük ağızlıları.


     Kelimelerden inşa ettiğim dünyalar belki yıllar sonra "atasözü" niyetine dolanır dudaklarda. Belki zihni kurak olanların avuçlarına bir testiden su akıtır da serinletir onları şu Nisan ayının kavurucu güneşinin altında. Somurtan bir velede umut olur da kelebekleri ısmarlar minik kafasının tepesine. Hem, " kovaladıkça kaçan ateş böceği" değil kelimelerim, herkese ısmarlayabilirim üj bej satır.


     Sütten çıkmış flemingo tripleriyle toz pembe hale getiremiyorsun hayatı. Aldığın oksijeni verdiğin karbondioksite eşitleyerek düzene sokamıyorsun yaşantını. Ya da, feleğin çemberinin çapını hesaplayarak üst mertebelere ulaşamıyorsun hayatın hiyerarşisinde. Cahil zihinlerin yobaz kalfası olduğunda yaşamanın formülünü elde etmiş olmuyorsun. O kadar sığ değil hayatın okyanusu, saçmalama nolur.


     "Acele işe şeytan karışır, yavaş işteyse melek sıkılır." derler ya hani, öyle bir dilemmanın esareti altına alınmıştım ben de. Aşağı tükürsem keçi sakalı yukarı tükürsem ergenliğe yeni girmiş bir çocuğun bıyığıydı sanki. Arafın ortasındayım, ne cehenneme çok yakın ne de cennete çok uzaklardayım. 


     "Bir dal sigaranın 40 günlük zehri vardır." derler ya hani, o misal ben de zehrime sarılmıştım sinsice. Dumanlarıyla beraber gökyüzünde tura çıkmıştım, kuşlarla beraber kanat çırpıyorduk hatta, "Nagabeger?" falan diyerek o küçükken öğrendiğim kuş dilini ilk defa kullanacak saha buluyordum kendime. Çok mutluydum. "Kuşlarla muhabbet ediyorum olum." diyordum, kuş dili sallamasyonun da ötesinde bir lütufmuş bizlere. Biz görememişiz o küçüklüğün hayalperest zihninde. Vay anasınağ.


     "Havuza düşen demirliğe sarılır." derler ya hani. Sarılacak birini bulamadığında ise, kenarlıklarla yetinmek zorunda kalırsın. "Dibi görünen sularda da hayır kalmadı, hiçbirinden geçme." diyordum ben de artık. Çünkü, transparan insanlardan da çıkabiliyordu en filintasından yalanların. "Zorla insanlık olmaz." derler, insan sandıkların da insan değildir zaten. O yüzden, "Dereyi görmeden mayoları giyme." ama şunu da bil: "Sevgi çıkmadan ümit kesilmez."


- Kim bilir hangi şairin mükemmel satırlarını kağıda akıttığı yaştayım. 18 yıllık bir fidanım dünyanın bahçesinde, hayatımın ılıman iklim kuşağındayım. Benden kurtulmak isteyenleriniz varsa, üzgünüm lan daha buralardayım. -



Çok güzel bir şarkının mükemmel coverı. Dinlenilmeye değer. Kimbra'ya da selamlar.

9 yorum:

  1. doğru valla zorla ınsanlık nerde gorulmuskı..
    mımledım senı canım:)

    YanıtlaSil
  2. "kovaladıkça kaçan ateş böceği" değil kelimelerim... gülümsedim okurken biraz 18imi hatırlayarak, biraz içim acıyarak, yazmaya devam!

    YanıtlaSil
  3. biricitconsungunlugu: Daha sıcak sıcak yazmıştım mimini dün, rötarlıydı biraz ama olsun. Şimdi yeni bir mimle, yeni bir mutluluk bindirdin üzerime, diyerek abartılı bir teşekkürü yapıştırıyorum. ehehe.

    selin eski: Gülümsemene sevindim. Teşekkürler efenimm.

    YanıtlaSil
  4. şimdi sen reklamın altına yorum yazmışsın ya, yayın süresi dolunca siliyodum, silemiycem iyi mi :)

    YanıtlaSil
  5. Olsun, ben yorumlarımla daha çok dolduracağım blogunu. İki üç yorumun aramızda lafı olmaz. ehehe.

    YanıtlaSil
  6. :) ben de buraya, valla Beyzacım bana yorum borcun olacak zira ben o reklamı yayından sonra sileceğim, tutamam, midem kaldırmaz demeye gelmiştim ki sen zaten cevabını vermişsin...
    bu arada roman gibi falan demişsin, övgülerle daha çok yazasın geliyor! teşekkürler!

    YanıtlaSil
  7. Bence de, en iyisi kirletmemek yazılarını reklamların arasında.
    E o zaman bir nebze de olsa şevk kazandırabiliyorsan ne mutlu banaa. :)

    YanıtlaSil
  8. ha ha ha formdasın iyi iyi.
    :)))

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler deeptengelenhafiftonlama'cım.

    YanıtlaSil