14 Ağustos 2011 Pazar

Konudan Konuya Sek Sek Oynamak

     Heyoo. Yeni bir günde yeni bir blogda daha hep beraberiz. Çay, kahve, cappucino, kola, fanta falan ne arzu ederdiniz? Patlamış mısır blog ortamına pek uymasa da, arzu ederseniz klavye tastikli patlamış mısır yapıcıyla hızlı bir biçimde patlamış mısırınızı yollayabiliriz. Garanti Card garantili hem de. Çok afilli değil mi?


     Biz, her şey önümüze seriliyken hiçbir şeye vakit ayıramayan bir canlı türüyüz. Hala koskaca bir : izlenecek filmler ve okunacak kitaplar listem var yahu. Bir de zamanın geçmediğinden yakınırız. Zaman aslında öyle bir geçiriyor ki. Elimizde ne varsa hepsine geçirip, gidiyor. Yetişemiyoruz. Bir Süreyya Ayhan değilim ki canım yetişeyim, süpersonik bir hıza da sahip değilim. Koşuyorum ama durduramıyorum, nefes nefese kalana kadar ben bir bakıyorum adam bana tur bindiriyor. Hem geçiriyor hem de bindiriyor. Ohhh. Rahatız bakıyorum, Zaman. Ben de avuntu olsun diye saati bozdum, artık hep istediğim zamanı gösteriyor. Bir ukte tebessüm oluşturuyor kereta bende ehehe.


     Film izlemek, bir parça huzurun ruhuma serpiştirilmesi gibi bir şey benim için. Tanrıdan bir hediye. Hele Johnny Depp varsa o filmde aptal bir tebessüm de suratıma pelesenkleşir. Saniyede beynime yollanan onca görüntü içinde bir sübliminal mesaj da olsa - Fight Club'da Brad Pitt'in yolladığı hariç ehehe - huzur verici lan işte. Öyle süslü betimlemelerle anlatmayacağım. Gerek yok. Herkes bilir, film izlemek rahatlatır. Bir nebze uzaklaştırır, alır, götürür seni başka diyarlara. Bazen hüzünlü, bazen komik, bazense gerici. Hepsi eyidir eyi.


     İftardan sonra şişen göbeğe lanet olsun! Zaten oruç tutmak 1 ayda verdiğin kiloyu 1 haftada almaktır, yani, öyle değil mi? Oruçluyken kilo verenleri anlamak mümkün değil. Nasıl bir yetenek bahşedilmişse onlara, ben de ondan istiyorum. N'olursun, biri bana da göstersin yolu! Karanlıktayııım, dayanamıyoruuuum. Paranoya yaptım. Çözeceğim bu işi. O zaman görüşecez sizlerle, artist çirozlar.


     Batakta, pokerde, okeyde veyahut 51'de rakip tanımam cancağızlarım. İskambil kartlarını alanlar gelsin hele, ben burada sinsi sinsi bekliyor olacağım ehehe. Kitap ayracım da iskambil kartı ayriyetten. ( JOKEEER ) Abartmıyorum, kendimi bildim bileli batak ve okey oynarım. Aileden gelen tatlı bir özellik. Bu arada hep içimde şu sorunsalı yaşarım: İskambil kağıdı mıdır? İskambil kartı mıdır?


- Konudan konuya sek sek oynadım. Kutucukları da çizdim. Sanal tebeşirimle hallettim. Ben eğlendim. Ya da eğlenirmiş gibi yaptım. Bilmiyorum. Öyle işte. Haydi. Öperem.

2 yorum:

  1. 1) Limonata istiyorum :)
    2) Ramazandaki 3. kitaba başlıyorum bu gece. Elif Şafak-İskender, Paulo Coelho-Elif, Khaled Hosseini-Bin Muhteşem Güneş. Normalde filmlerden kitaplara fırsat olmuyordu ama sahurun verdiği yarı uykusuzluk kitap okumama sebep oluyor.
    3) Süreyya Ayhan nerden aklına geldi? Pes :))
    4) Film izlemekle ilgili duygularımı birebir tercüme etmişsin. Aynı duyguları paylaşan insanları gördükçe mutlu oluyorum!! Ben izlediğim filmlerin listesini tutuyorum. Hangi tarihte izlediğime kadar :) Yılda ortalama 200 film izliyorum ve bu sayı arttıkça seviniyorum. Var bende bir problem diyorum da kimse yanaşmıyor.
    5)13 günde 1,5 kilo verdim :/ Bilerek bir şey yapmadım. Günün çoğu PC başında yazı yazarak, film izleyerek geçti. Sadece çok su içiyorum ve yemekten sonra kahve - su dışında bir şey yiyip içmiyorum :/ He tabi bu kiloları geri almayacağım anlamına gelmez :)
    6)İskambil kağıdı sanki?
    7)Çalışırken Ramazanda öğlen aralarında yemek yiyememenin verdiği psikolojiyle 1 ay boyunca hep okey oynardık :) Sen okey, batak deyince aklıma geldi :)

    Çok yazdım galiba, klavyeden uzak duruyorum :)

    YanıtlaSil
  2. 1- Çocuklara söylerim, mail atarlar ehehe.
    2- Ben de alabilirsem İskender'i başlayacağım, listede o da var. İnternetten sipariş ediyorum, ona bile üşeniyorum. Ben de yararlanıyordum o yarı-uykusuzluk ruh halinden de sonra kelimeler de sek sek oynamaya başlayınca bıraktım ehehe.
    3- Bilmem ki :)
    4- Baya düzenlisin, ben de bir ara 1 haftada 9 film izleyince kağıda yazmıştım. Sonra o kağıt n'oldu, onu da bilmem ehehe.
    5- Ben anladım ya benim sorunum su içmemek dostooom. Yemekte bile içmiyorum nerdeyse, tüğğ bana. 1 bardak bitirirsem " A new record for Guinness for me " ehehe.
    6- Belki de. Kim bilir?
    7- ehehee, okey eyidir eyi.

    Yoo, sen de bir nevi sek sek oynamışsın ehehee. Bir de Twitter'da beni takip etmişsin, yeni fark ettim. Hemmen fallovladım.

    YanıtlaSil