11 Temmuz 2012 Çarşamba

Baş Ağrısı Çıkartması

     Bazen çok yoruluyorum, yaşamaktan, nefes almaktan, yerimden kalkıp tuvalete gitmekten, susuzluktan ölürken kendime kalkıp bir bardak su doldurmaktan.... Bazense çok şen, hareketli bir hatun olup çıkıyorum, peşime taktığım gibi birilerini saçmalıklar silsilesini sıralıyorum, konuşmaktan kendimi alamıyorum, kahkahalarla süslüyorum günümü, saatlerimi, saliselerimi, bütün anlarımı.... Bazen baş ağrısından yerinde duramayan biri olup çıkıyorum, yüzüm düşüyor, kafamın içinde tepinen sincaplara küfür etmekten kendimi alamıyorum. Bazense, çok aksi biri olabiliyorum. Tek bir kıvılcımdan dünyaları yakabiliyorum. Öfke patlamalarını insanların suratlarına "dikşaağn" efektiyle yayabiliyorum. Bazense çok tatlı biri oluyorum... ama bunlardan bahsetmeye ne gerek var ki? STOP HERE BEYBİ. Ama sizlere şunu söylemek istiyorum: BAŞIM ÇOK AĞRIYOR BE! ÖLÜYOM BEN YA.


     İki duble hayalin içine sıkıştırılmış yudumluk heveslerin peşinden gitmedikçe tadını alamazsın yaşamın. Rüzgarla birlikte samba yapmadan sevemezsin kimi şarkıları. Karanlıkta kalma korkusu yaşamadan çıkamazsın aydınlığa. Ya da, mantarı tatmadan ulaşamazsın mantıya.... Uykusuz kalmadan anlayamazsın uyumanın değerini. Düşmeden yere, kalkmayı da öğrenemezsin, direnmeyi de. Parçalamadan dizlerini bisiklete binemezsin. Ayvaları tatmadan elmaların değerini bilemezsin. Kırılmadan, kıramazsın kimseyi. Kabuğunu açmadan yiyemezsin çekirdeği.... Ve terk edilmeden, terk etmeyi de öğrenemezsin.


     İki yudum şarap içmeden yazar triplerine giremezsin. Kendinden kaçmaya çalışsan da pek uzağa gidemezsin. Poponu kaldırmadan o kumandaya bir türlü erişemezsin..... Ve ne kadar konuşursan konuş, bazen kimseyi ikna edemezsin.


     İki gram sevmeden tonlarca sevilemezsin. Bazen hayvanlaşmadan insanlığını gösteremezsin. İki kelime etmeden, kimsenin seni anlamasını bekleyemezsin. Ve kokoreçi daha tatmadan "O ne iğrenç şey!" diyemezsin! Kaybetmeden, bulmayı bekleyemezsin....


     İki satır okumadan bilgi edinemezsin. Hazırdan tüketerek bu hayatta "Bir bok oldum." diyemezsin. Bir şeylerin üstüne gitmeden gerçekleşmesini bekleyemezsin. Gollum olmadan Frodo olmayı bekleyemezsin! Kalmayı öğrenemeden, bir türlü gidemezsin.


     İki tutam sevgi katmadan içine, yeşertemezsin umutlarını. Ellerini kirletmeden bazen temizlenemezsin. İki adım atmadan sana koşulmasını bekleyemezsin. Bazen de işte, baş ağrısından ölmeden böyle gereksiz sözcükleri sarf etmeyi beceremezsin. Ayriyetten, "azimle sıçmadan mermeri delemezsin...."




Böyle sesim olsun, bütün gün şişman gezmeye razıyım. - Ki olmadığını nerden biliyorsunuz ki? asdfg - ŞAKA ŞAKA! Adele de tatlı kadın şimdi, laf etmiyorum.

18 yorum:

  1. Yazdığın herşeyin olabilmesi için bir itici güç istiyor dimi insan?
    Şiir yazmadan önce rakı içmesi gibi.
    Rakı içmek içinmi şiir yazılır , yoksa şiir yazmak içinmi rakı içilir. gibi.
    Turgut Uyar'dan 'göğe bakma durağı' adlı şiirini okumanı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. İlahi yaaa:):) çok keyifli seni okumak :) Neydi o "Mantarı tatmadan ulaşamassın mantıya"..iyiydi :)

    YanıtlaSil
  4. safransarı: Kesinlikle!
    Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan misali oldu biraz.... ehehe.
    Şiirin ismi hoşuma gitti, okuyacağım elbeet. Teşekkürler.

    Ahu: Teşekkür ederim, beğenmene sevindim. Ağrı kesicisiz yattım; ama bazen oluyor bana, harfler bile bulanıklaştı falan yazarken. "TANRIM! Yoksa kör mü oldum?" dedim. Sonra hatırladım, "Bende hipermetrop var. Bu genç yaşımda yaşlı hastalığına yakalandım.... OĞ YOĞ!" ehehe.
    Tadına bakıp da beğenmeyenlere saygım sonsuz. Herkesin damak zevki farklıdır, olabilir yani.... Ama sevmeme kısmı olmasa, daha güzel olabilirdi tabi. ehehe.

    Beyaz Sayfa: ahahahaa, keyif depolayabiliyorsam ben de keyiflendim bak.
    Teşekkürler sayfaların en temizi, en berrağı, en beyazı. ehehe.

    YanıtlaSil
  5. Senin benzetmelerini guiness'e yollamalı deli kız, kafan hep ağrısın senin, azimle mantarı mantıya bağla :) Şimdi aradan satırları çektim de, çok kral aforizmaların var,kaydet. İlerde kitabında yer alsınlar olur mu. Saçmalamaya devam,devam...

    YanıtlaSil
  6. Mantarı sevmem, mantıya da biterim bu arada. ehehe. Teşekkürler AYLAK efendi, senin tekrardan dönüşün niyetine klavyeleri kaldırıp çakmak çakasım geldi. ehehe.
    HOH. Beğenilerin pek bir mutluluğa sürükledi beni. O kitap çıkarsa, çıkacak da ama, umarım... ehehe.

    YanıtlaSil
  7. Bir de Nietzche'den feyz almışsın gibi, denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin gibi. Yada Şebnem dinlemiş de olabilirsin. Bu tebessüm ettiren satırların arasında pek güzel duruyorlar,yazı sadece onlardan ibaret değil; ondan mütevellit buraya çekmedim,kaydettim. Belki ben çalarım kendi kitabımda, sen de belki sırf bu yüzden almak zorunda kalırsın kitabımı nihaiohoa :D Bu nasıl bir gülümseme oldu ulen,olmadı değil mi :D Beceremiyorum ben öyle gülmeyi :D Ben ASDF ciyim hafız :D

    Yaz yaz,şimdiden minik notlar al kendine, " bir kitap yazmamak ne kadar zamanımızı alıyor değil mi?" dedikleri gibi.

    YanıtlaSil
  8. Şebnem Ferah'ın sözcükleri bilinçaltımda takıldıkları için baş ağrısından yukarı çıkmış olabilir ben fark etmeden, bilemedim. ehehe. Onlarla kombinlediğin için de daha bir güzel geldi yazdıklarım gözüme. ehehe. Tenks ingiliş tiyçaaağr.
    Eh, çalışırsan o gülücük çıkar. ahahaha. "ASDF" de çok işlevsel bazı bazı. Bir de, sen yaz ben her türlü alırım yamacıma kitabını. ehehe.

    Doğru demişler. Bir gün, umuyorum ki, kitabım hepinizin avuçlarının arasında can bulacak. Ve o gün, benim de egom uzayı boylayacak. ahahaha.

    YanıtlaSil
  9. :))) azımle sıcmadan mermerı delemeyız,bu arada benımde basım ağrıo yaa bısı dıcem basın ağrımadıktan sonra ne anladım ben bu hayattan yaa acıyı bılmeden tatlının keyfını cıkaramayızkı dı mı canım:)

    YanıtlaSil
  10. Gollum olmadan Frodo olmayı bekleyemezsin! işte bu cümleye kadar gayet ciddi kaşlarımı çatmış belki de senin yazmadığın kadar hızla, biraz da başımı çatlatmak istercesine okuyordum. sonra ne mi oldu? koptum! :)
    baş ağrısı derken sıcahhklardandır be güzelim belki yani, her zaman ki gibi her halttan hava sorumlu ya o bakımdan, neyse kapattım :)

    YanıtlaSil
  11. biricitconsungunlugu: Doğru, azmetmeden yapamayız çoğu şeyi. ehehe. Yani, o acı baş ağrısı olmadan da gelebilirdi ama. Mesela, bir sinek ısırığının acısıyla anlayabilseydik ya hayatın değerini, keyfini, mutluluğunu. ehehe.

    uçan balon: ahahahaha. Sevindim o kopma kısmına. Yaşasın Yüzüklerin Efendisi! ehehe.
    Her şeyin suçlusu bu ışınlarını usturuplu bir şekilde yansıtmayı bilmeyen güneş! Olabilir tabi. ehehe.

    YanıtlaSil
  12. noktayı bu cümle koymuş essahtan
    "azimle sıçmadan mermeri delemezsin...."

    YanıtlaSil
  13. Zamanında güzel söylemişler cidden. ehehe.

    YanıtlaSil
  14. "Poponu kaldırmadan o kumandaya bir türlü erişemezsin..... Ve ne kadar konuşursan konuş, bazen kimseyi ikna edemezsin." heh, işte ben de onu diyorum! evetevet!! :))

    ay bak bi'de ne diycem. hani çok yorgun olursun, tam böyle eve gelirsin atarsın kendini 3lü koltuğa, kurulursun bi'oh çekersin. sonra bi'de bakmışsın kumanda masanın üstünde kalmış. merhaba ben kuulumsunun popişi, bana kalmak zor geliyo. oldu. :)

    hayır yazıdan derin anlamlar çıkardım ben aslında. hakkaten bak, pek sevdim. misal; İki gram sevmeden tonlarca sevilemezsin. "Bazen hayvanlaşmadan insanlığını gösteremezsin. İki kelime etmeden, kimsenin seni anlamasını bekleyemezsin." yani kendim yazmışım gibi sevip beğendim :P ahaha şaka bi'yana yani ajandama falan not alabiliceğim tarzda. sen kitap çıkarsana artık yeaaaa! :)

    ayrıyetten kokoreç mevzuna gelince sevdirmeyen allah sevdirmiyor. naapalım :)

    son olarak Ado şarkısı üzerine bana bi'şeyler mi ima ediyosun n'aapıyosun, ha? :)

    YanıtlaSil
  15. Yasamak icin su oc,kalk kumandayi al falan ahhh hayat cok zor iki yudum icip yaip yazalim dimii:)) ah neyza ahhh neyza deil beyzaa:)

    YanıtlaSil
  16. Kuulumsu Kadın: ahahahahaa, "Zoo ooooor, zor bir daha, daha da direnmek. Bana kalan kabullenmek, zor da olsa kalkıp almak." diye bir uyarlama, ne kadar olmasa da, oldu ya, bana neeeğ? ehehe.
    Valla 2 tane şey var kafamda. Biri hiç bilmediğiniz, diğeri bildiğiniz. ahahaha. Anlatamadım, olsun, olursa haberdar ederim.
    "KOKOREÇ. SENSİZ OLMAAAAAZ." diye yazılmamış boşuna. YİA.
    Ya, çaktırmadan işte, alttan alta seni anlattım.... çaktırmışım demek, ne çakılı bu Ado ya. - Ne mi diyorum? AY DONNOĞ. -

    Depresif Polyanna: Hayat zor, hayat güzel ve NALAN. Türk filmi havasına girmişin sen. ahahaha.

    YanıtlaSil
  17. baş ağrılı aforizmalar iyiymiş.
    :)
    öğütlere uyak.
    :)

    YanıtlaSil
  18. ehehe, teşekkürler. Baş ağrısı bazen ilhamın bir numaralı kaynağı olabiliyoor.

    YanıtlaSil